Festivals

Un repàs dels concerts de la setmana que ens ofereix el BarnaSants

Nacho Vegas, Mireia Vives i Borja Penalba o María José Cardona són alguns dels artistes programats pel festival de cançó d'autor

Un tribut amb cançons que ensenyen a volar

| 05/02/2019 a les 13:30h

Mireia Vives i Borja Penalba
Mireia Vives i Borja Penalba | Lorena Perales
Aquesta setmana les propostes del festival de cançó d'autor passen per noms de les fornades més joves i d'arreu dels Països Catalans: des de la formenterenca María José Cardona fins als valencians Mireia Vives i Borja Penalba, passant pel figuerenc Joanjo Bosk, l'italobarceloní Olden, el gavenc Alejandro Martínez i l'ebrenca Lia Sampai. Menció a banda, també hi actua l'asturià Nacho Vegas, molt estimat pel públic català.  

María José Cardona actuarà el dijous 7 de febrer al Harlem Jazz Club (19.45 h, 9-12 €) amb l'espectacle Cançons d’ahir, avui i demà. Amb quinze anys ja va entrar a formar part del grup Spioks, al qual suma guitarra i veu. Més tard va fundar el grup de rock 4 de Copes, on era la veu i lletrista principal. Actualment manté en actiu el grup Imaràntia amb el mallorquí Miquel Brunet, d’estil més íntim i relaxat. Amb aquest concert del BarnaSants la cantautora formenterenca fa un recorregut per la seva obra. 

Joanjo Bosk actua divendres 8 de febrer al Centre Agrícola de Sant Pau d'Ordal (20.30 h, 8-10 €), on presenta Cançons de terra i llibertat. El figuerenc va inaugurar el BarnaSants de l’any passat, i en aquesta edició torna amb aquest nou espectacle. A Cançons de terra i llibertat interpreta clàssics de la cançó universal i del cançoner popular antifeixista. Al crit de ‘Terra i llibertat!’, clam històric dels desposseïts, el cantautor posa veu i sentiment a grans cançons de Léo FerréPaco Ibáñez, Ovidi MontllorVictor Jara, Raimon, Leonard Cohen, etc. Un cant viu contra el segrest de les utopies.

Nacho Vegas actua el mateix divendres 8 de febrer a la Faktoria d'Arts (22.30 h, 17-20 €) i hi presenta el disc Violética. L'asturià és avui en dia un dels artistes més consolidats i respectats de l’estat espanyol. Porta als escenaris des dels anys noranta amb grups com Eliminator Jr o Manta Ray. El passat mes de juny, Nacho Vegas va editar Violética, enregistrat per Paco Loco a l’estudi de Puerto de Santa María. L'àlbum conté divuit temes i hi ha diverses col·laboracions, entre les quals destaquen les del Coru Antifeixista Al Altu La Porta, Christina Rosenvinge o Maria Rodés.

Olden serà dissabte 9 de febrer al CC Albareda de Barcelona (19.45 h, 9–12 €), on presentarà el disc A60. El títol es refereix a ‘autostrada 60’ i és el quart treball d’Olden. El cantautor italià, resident a Barcelona, no abandona en aquest disc el so sembrat en els anteriors: Sono andato a letto presto (2014) i Ci hanno fregato tutto (2017). És el so d’un músic de veu poderosa que ha sabut combinar perfectament la cançó d’autor amb el rock; Francesco De Gregori amb Bob Dylan. Aquest és un concert coorganitzat amb Cose de Amilcare.
 
Mireia Vives i Borja Penalba actuen dissabte 9 de febrer (l’Alguer) per continuar presentant el seu disc Línies en el cel elèctric, aquest cop a la ciutat de l'illa de Sardenya.
Ells són dues vides, dues visions del món, dues motxilles plenes de cançons. La veu de Vives ens convida a acompanyar-la en un viatge iniciàtic pel seu territori més íntim: un territori d’anhels, d’esperances, de vivències. Tot caminat amb passió, sinceritat i amb un acompanyant de luxe: Borja Penalba, amb qui la cantant ha gravat aquest treball, el segon que publica al costat del guitarrista valencià. 

Alejandro Martínez actua dissabte 9 de febrer al Harlem Jazz Club (19.45 h, 9-12 €) i presenta Usted está aquí. Lleial al BarnaSants, on va començar la seva carrera, Alejandro Martínez torna a Barcelona per presentar el seu cinquè disc. Ho farà en un concert acústic en què servirà al públic les deu cançons del nou treball i, evidentment, algun dels seus clàssics. Usted está aquí és el retorn de Martínez després de sis anys de silenci discogràfic en què ha estat pianista d’estudi i gira de FunambulistaMarwan.

Lia Sampai tanca la setmana actuant diumenge 10 de febrer al Harlem Jazz Club (19 h, 9-12 €) presentant el seu primer disc La fada ignorant, acompanyada del guitarrista Adrià Pagès. Cançons que ens arriben de la mà d’una guitarra i un caixó. Senzillesa i intimitat són els ingredients bàsics de Sampai, desitjosa de tornar a les arrels i a l’autenticitat. La seva és una cançó purament mediterrània que neix a la vora del riu Ebre. Barreja d’accents i idiomes segons el dictat de la musa, que ajuda a formar un univers de puresa i nostàlgia.
Especial: Barnasants
Arxivat a: Enderrock, agenda, festivals, Barnasants, Barnasants 2019, concerts

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.