Festivals

Folk per a tots els gustos

El festival MUD de Lleida afronta la tretzena edició amb molts noms internacionals

Sortegem 5 discos promocionals del Músiques Disperses

| 05/02/2019 a les 17:22h

Daniel Lumbreras
Daniel Lumbreras | Arxiu MUD
En la cursa dels festivals, Lleida no queda enrere. Des de fa anys una proposta destaca per sobre de la resta de cites del país per la seva acurada selecció d'artistes folk, escollits sota els paràmetres d'una perspectiva oberta de mires i moderna. El MUD (també conegut com a Músiques Disperses) se celebra del 7 al 10 de març a Lleida, i la tretzena edició porta a diferents espais de la ciutat un bonic combinat d'artistes.

El dijous 7 de març inaugurarà el festival el projecte de Jaire Zavala, Depedro, que ha fet gira per tot el món mostrant amb elegància un conjunt d’influències de les cultures llatinoamericana, africana, mediterrània i nord-americana. Actualment presenta el disc Todo va a salir bien (Warner Music, 2018), a Lleida ho farà al Cafè del Teatre.

El divendres 8 serà el torn dels canadencs Kacy & Clayton, que actuaran per primera vegada a la península. La parella de cosins ha estada produïts per Jeff Tweedy (Wilco) i és una de les bandes més excitants del folk-rock mundial. El mateix dia, directes d'Oregon vindran The Parson Red Heads, que acabaran de fer rodona una nit de folk-rock de tall clàssic al Cafè del Teatre.
 

Kacy & Clayton. Foto: Arxiu MUD


Daniel Lumbreras serà el primer nom català de la programació d'aquest any. El músic que canta improvisant fonemes que recorden el cant celta, la música brasilera o fins i tot el folk acústic coreà actuarà dissabte 9 a la botiga de discos Grans Records en sessió de migdia i en format íntim. A la nit Ouzo Bazooka agermanarà Orient i Occident amb el seu rock psicodèlic. Els israelians presentaran el seu tercer disc, Transporter (Stolen Body, 2019), al Cafè del Teatre. Tot seguit tancarà la nit un dels reclams principals del festival, els zambians WITCH (We Intend To Cause Havoc), que actuaran per primer cop a l'Estat en una data única. L'afro-rock psicodèlic d'aquesta mítica banda dels setanta farà ballar a tort i a dret.

Per tancar l'edició d'enguany, el diumenge 10 s'ha programat l'actuació del Conjunto Papa Upa, vinguts d'Holanda i liderats pel veneçolà Alex Figueira. Els ritmes i balls frenètics inundaran el Cafè de l'Antic Teatre en l'última cita del Músiques Disperses d'enguany. Els preus dels concert aniran dels 10 als 16 euros amb algunes propostes com la de Daniel Lumbreras que es podran veure gratuïtament.

Vols el CD del festival?
A Enderrock no perdem la tradciió anual de sortejar els discos que el festival fa per promocionar els artistes que hi actuen. És un bon compendi de cançons que edita MUD i que abasta tots els vessants del folk representats al cartell. En sortegem cinc exemplars que pots aconseguir inscrivint-te en aquest formulari.
 

Parson Red Hands. Foto: Arxiu MUD

Arxivat a: Enderrock, Daniel Lumbreras, sorteig, Lleida, festivals, Músiques Disperses, MUD, discos

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.