Premis Enderrock 2019

Els Premis Enderrock 2019 també reconeixen la indústria musical

El Festival de Jazz de Barcelona, Disco 100, Moby Disck i el BAM són alguns dels projectes reconeguts

Els nominats a la tercera volta de la votació popular dels Premis Enderrock 2019 són...

| 06/02/2019 a les 12:30h

Foto de família amb els premiats
Foto de família amb els premiats | Xavier Mercadé
Cada any els Premis Enderrock reconeixen actors, entitats, empreses, discogràfiques i festivals en els seus respectius aniversaris, tots cabdals del país com a part fonamental d'una indústria rica i dinàmica. Enguany, els guardons han volgut recordar el Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, les botigues Disco 100 i Moby Disk, el Teatre-Auditori Sant Cugat, la sala Jamboree, els festivals BAM, el del Mil·lenni i l'Embassa't i el segell i empresa de management La Castanya.

Reconeixement al Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona en la seva 50a edició.
L’equilibri d’una programació que posa a la balança els gegants del jazz internacional i obre espais a noves propostes i de qualitat de l’escena catalana és un dels secrets d’un festival que fa 50 edicions que omple la capital catalana de jazz. El cartell de la 50a edició, impulsat per The Project, va programar 50 noms indispensables com Brad Mehldau i Pat Metheny, Chucho Valdés, John Scofield, Madeleine Peyroux, Vicente Amigo, Ignasi Terraza i Andrea Motis.

Reconeixement a la botiga Disco 100 en el seu 40è aniversari.
L’emblemàtica i històrica botiga de discos barcelonina es defineix per una gestió familiar impecable. Disco 100 es va obrir el 1978 al carrer de l’Escorial 100 de Gràcia, i des de fa uns anys es troba al número 33. La segona generació dels Mayor-Bratvogel ha obert noves vies de negoci a la xarxa gràcies a les noves tecnologies. Les raons de la presència i supervivència durant quatre dècades d’una botiga com aquesta són un catàleg extens, un ampli coneixement de l’oferta, bon gust i, sobretot, un tracte agradable que fa dels clients amics.

Reconeixement a l'equipament Teatre-Auditori Sant Cugat en el seu 25è aniversari.
Nascut l’any 1993 amb la voluntat d’oferir a la ciutat de Sant Cugat del Vallès una oferta cultural estable i de qualitat, el Teatre-Auditori celebra 25 anys sota la direcció de Pep Tugues, consolidant un model exemplar de gestió i programació. Una mitjana de 140.000 espectadors gaudeixen cada any d’espectacles de circ, teatre, dansa, poesia, màgia, òpera, clàssica i, especialment, de música amplificada, en un equipament municipal que també és seu del Petits Camaleons, el festival pioner de música per a tota la família.
 
Reconeixement a la botiga Moby Disk en el seu 25è aniversari.
El 24 de novembre de 1993 el melòman Pemi Planas va obrir les portes de la botiga de discos Moby Disk, un espai únic a la ciutat de Girona. El projecte encara es va ampliar entre els anys 1996 i 2003 com a segell discogràfic, amb l’edició de treballs de grups com Fang. Instal·lada des del 2014 a les voltes de la Rambla de la Llibertat, Moby Disk ha resistit al pas dels anys programant concerts i muntant exposicions i tot tipus d’activitats fins a esdevenir un espai cultural de primer ordre a les comarques gironines.

Reconeixement a la sala Jamboree en el seu 25è aniversari.
El 1993, un any després de la seva reobertura, Mas i Mas va agafar el relleu de la gestió de la mítica sala Jamboree amb l’objectiu de recuperar el prestigi amb el qual la cava de la plaça Reial va esdevenir un dels clubs de jazz més importants d’Europa durant la dècada dels 60. Ho han aconseguit gràcies a una programació que combina el bo i millor de l’escena local, nacional i internacional de música negra, amb noms que van de Brad Mehldau a Tete Montoliu, Francesc Burrull, Kenny Garrett, Llibert Fortuny o Andrea Motis i Joan Chamorro.
 
Reconeixement al festival BAM en el seu 25è aniversari.
Fa 25 anys que la Festa Major d’estiu de Barcelona va estretament lligada al Barcelona Acció Musical (BAM). El promotor Jordi Gratacòs (WAM Produccions) va ser el primer director d’un festival independent pensat com a contrapunt als concerts més populars programats a les Festes de la Mercè. La idea va triomfar i, des del 2015, la direcció musical és responsabilitat de Marc Campillo (Foehn Records), i es consolida així una aposta que permet als barcelonins descobrir de franc propostes emergents nacionals i internacionals.

Reconeixement al festival Festival del Mil·lenni en el seu 20è aniversari.
Ainhoa Arteta, Josep Carreras i Raimon van ser els caps de cartell de la primera edició del Festival del Mil·lenni, una cita referencial promoguda per la promotora ConcertStudio. Enguany, la gira de Sau30 amb un concert únic al Liceu, que recordarà Carles Sabater, i l’estrena del nou disc de Ramon Mirabet comparteixen cartell amb grups com UB40, Jorge Drexler o Rosana. Entre el 2016 i el 2017, l’augment del 28% del públic confirma que el certamen que comença al final de la tardor i acaba a la primavera té la continuïtat assegurada.
 
Reconeixement al festival Embassa't en el seu 10è aniversari.

Sabadell fa 10 anys que és una parada obligatòria del mapa festivaler dels Països Catalans. El 2009 hi va néixer un singular festival d’estiu definit per un aforament petit, un espai acollidor, i amb propostes independents catalanes acompanyades d’artistes internacionals. Amb el temps la cita ha apostat també per la programació electrònica i el públic familiar, ja que des de fa sis anys s’hi celebra el Petit Embassa’t. L’estiu passat la cita va tornar a la ubicació original, la Bassa de Sant Oleguer, el nom de la qual va servir per batejar-lo.

Reconeixement a la discogràfica i empresa de management La Castanya en el seu 10è aniversari.
El primer disc de La Castanya, coeditat amb BCore, va ser Juego entrópico (2005), dels barcelonins Nueva Vulcano, i posteriorment el segell encapçalat pels germans Joan i Albert Guàrdia es va convertir també en empresa de management. Amb seus a Barcelona i Madrid, el segell ha llançat més de mig centenar de referències de grups nacionals i internacionals, a més de promoure centenars de concerts. Durant una dècada el seu catàleg ha incorporat noms destacats com Aries, Furguson, Beach Beach, Desert o Me and the Bees.
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Festival del Mil·lenni, Teatre-Auditori Sant Cugat, Jamboree, La Castanya, Moby Disk, BAM, Disco 100, Festival de jazz de Barcelona, indústria musical, reconeixements, Embassa't, Premis Enderrock 2019, premis

COMENTARIS

CAMP DE NABS

Anònim, 07/02/2019 a les 13:40

Quin bosc de polles la foto!

sala barts

Anònim, 07/02/2019 a les 23:05

sala barts

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.