actualitat

The Bird Yellow, fugint dels tòpics naïfs

El barceloní actuarà aquest dissabte 9 de febrer al Festival Hivernacle

| 08/02/2019 a les 10:00h

The Bird Yellow
The Bird Yellow | Juan Miguel Morales
It’s too soon to be together and it’s too soon to be left on our own’ (‘És massa aviat per estar junts i és massa aviat perquè cadascú faci la seva’), resa la cançó que dona títol al disc de debut que Gerard Vidal signa amb l’alter ego de The Bird Yellow. Darrere el curiós epítet manllevat d'un poema de l'escriptor polonès Zbigniew Herbert neix el pop intimista del seu primer treball, Little Kids (Delírics, 2018), on reflexiona sobre la pèrdua de la innocència que implica fer-se gran.

El jove cantautor de 22 anys adopta una perspectiva que pretén “fugir dels tòpics naïfs”, tal com explica ell mateix, i ho fa des d’una sorprenent maduresa lírica i musical. Vidal reconeix que la seva afició a la poesia el porta a ser seguidor fidel d’artistes que saben trobar un so diferenciat i que alhora són molt potents líricament, com ara Leonard Cohen o Nick Cave. Tanmateix, la seva característica veu i la seva càlida guitarra recorden més The Tallest Man on Earth Damien Rice. El seu debut és una selecció de les cançons que el músic ha anat creant des que tenia 15 anys, mentre tocava amb Cassandra’s Sons & The Bastard’s Band o LeJournal. Ara, sorprès i agraït per la bona acollida que ha tingut el seu primer disc, The Bird Yellow prepara una gira amb banda, a la qual s’incorporarà el guitarrista i líder de Ljubliana & The Seawolf, Pol Batlle, que hi aportarà la seva pròpia sonoritat.

Pròxima cita amb The Bird Yellow.
El barceloní actuarà el proper dia 9 de febrer a l'Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès. El concert s'emmarca en el Festival Hivernacle, per on també passaran  Xavier Calvet, Mishima The New Raemon, entre altres artistes.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, The Bird Yellow, Little Kids, actualitat, concert, Festival Hivernacle

COMENTARIS

Hivernacle 2019

Anònim, 11/02/2019 a les 12:40

Magnífic concert! Pell de gallina!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.