Actualitat

El Campus Rock bat el rècord d'assistència a Manacor

L'escola de rock i música moderna itinerant és un referent de l'educació musical alternativa del país

| 10/02/2019 a les 13:00h

Imatge il·lustrativa
Arxiu Campus Rock

El Campus Rock prepara per als dies 8, 9 i 10 de febrer la seva novena edició a Manacor. El projecte que van engegar Toni XuclàJimmy Piñol (Lax'n'Busto) i Cris Juanico s'ha convertit en un referent de l'escola rock i música moderna itinerant. Enguany, la cita celebra un rècord d'assistència d'alumnat sense precedents: 49 alumnes de les 35 places ofertades inicialment. A més, continuen per tercer any consecutiu amb el MiniCampus, una proposta per a infants amb edats compreses entre els 8 i 9 anys, el futur del planter musical balear.

Toni Xuclà, director del Campus Rock, comenta: "El Campus, a banda d'una escola, és una cita entre les Illes Balears i Catalunya". De fet, afegeix que en aquesta edició a Manacor hi han acudit fins a nou alumnes catalans. En referència a les dades sobre els assistents en aquesta escola musical, Xuclà explica que molts alumnes ja hi han vingut altres vegades i que "la majoria s'allotgen a casa dels altres alumnes perquè ja són amics a través de la música". "El que fan és aprendre i confluir amb persones que senten el mateix, amb les mateixes ganes i ambicions", conclou el director de la iniciativa.


Totes les experiències que envolten el Campus Rock estan pensades per oferir una visió global del món de la música. Es preparen assajos, concerts i també es componen cançons, algunes de les quals fins i tot arriben a ser enregistrades posteriorment. "Ho fem des del primer any, gravem una mitjana de tres cançons noves l'any, és un aprenentatge més", comenta Xuclà.

A més de la gravació d'alguns temes, en aquest projecte també s'hi convida cada any un artista del panorama per poder impartir el taller de composició. Enguany la convidada és Clara Fiol, guanyadora del Premi de la Música Balear a la millor artista revelació.


El concert final del Campus Rock tindrà lloc el diumenge 10 de febrer a les 18 h al Teatre de Manacor i tindrà una entrada de pagament simbòlica. En aquesta cita s'hi podran sentir per primera vegada algunes de les composicions del talent present i futur del planter balear educat amb cura en aquesta inciativa.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Campus Rock, Clara Fiol, EDR Balears

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.