Actualitat

Crim: «Que vingui més gent als concerts no vol dir que siguem menys autèntics»

El grup oferirà un concert avui a La Mirona de Salt

| 15/02/2019 a les 14:00h

Crim
Crim | Èric Altimis
El passat més de novembre, el quartet tarragoní engegava la maquinària per estrenar el seu últim disc, Pare nostre que esteu a l'infern (Bcore, 2018), que ha portat un remombori de pocs precedents en l'escena punk en català. El grup, que lidera aquest panorama emergent, escala posicions en popularitat i veu com cada vegada acudeix més gent i més diversa als seus concerts, malgrat això no agradi a tothom.

Davant les crítiques que alguns fan sobre la banda, sobretot reivindicant que no se'ls pot considerar punk, Crim no vacil·la. El vocalista i guitarra Adrià Bertran afirma: "Hem evolucionat i estem contents de qui som, perquè el fet que vingui més gent als concerts no vol dir que siguem menys autèntics". També en resposta als seus detractors, asseguren que hi ha joves que acaben d'entrar a l'escena del punk català que intenten buscar notorietat escampant "merdes" sobre ells o sobre altres grups. Crim hi reacciona amb "Ullals de llet", una cançó del seu darrer disc que convida a deixar els judicis a banda.

De fet, els de Tarragona també tenen una posició reticent a significar-se amb causes polítiques. Tot i ser un grup de punk que s'inclou dins l'antifeixisme, alguns pensen que les seves cançons estan buides de contingut polític i reivindicatiu. Adrià Bertran els respon contundent: "No proclamarem eslògans pamfletaris que alguns voldrien, perquè no volem ser-ne altaveu".

Malgrat hi ha qui els ha titllat d'apolítics, la banda no vol que se'ls associi amb ideologies amb les quals no se senten còmodes. Així, Bertran afirma que actualment hi ha una "manca de llibertat d'expressió" que no els permet fer crítica del panorama actual. "Si no som més bèsties, és perquè podríem tenir problemes", afegeix el guitarrista. Aquest fet, però, no els impedeix compondre lletres reivindicatives que parlen de forma sincera de la situació del país. 

Seguidors o detractors a part, els quatre membres afirmen estar orgullosos del que fan i de la resposta de l'ampli públic al qual han arribat, principalment gràcies a la seva presència a les xarxes. Pare nostre que esteu a l'infern, però, no hi és només en el camp virtual, també té preparades algunes parades pel directe. Avui, 15 de febrer, Crim estarà a La Mirona de Salt, on compartiran escenari amb Batec i Violets. A partir de les 21:30h, podrem vibrar amb les seves noves cançons estridents i gaudir del seu nou treball, que els segueix col·locant en la capdavantera de l'escena punk catalana. 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, La Mirona, Crim, actualitat, concert

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.