Actualitat

Maria Jaume Martorell, la nova veu de la cançó mallorquina

La joveníssima artista enceta la programació de Músiques Mínimes, a Sa Gallera de la Creu Roja de Sóller

| 14/02/2019 a les 13:30h

Imatge il·lustrativa
L'escena balear es troba en un moment d'autèntica efervescència. Avui parlem i presentem en societat la cantautora de Sant Joan Maria Jaume Martorell. Amb només divuit anys, la mallorquina serà l'encarregada d'obrir el Festival Músiques Mínimes, en un concert que tindrà lloc demà, 15 de febrer, a Sa Gallera de la Creu Roja de Sóller. Aquest festival és una de les noves cites del pop i la cançó a Mallorca, i en la seva tercera edició portarà les actuacions de Joan Miquel Oliver, Clara FiolJim Napoles i el menorquí Leonmanso.

La cantautora de Sant Joan va començar a tocar la guitarra de ben petita, influïda també pel seu germà gran Toni Jaume Martorell, membre de Catarsi, duet que va debutar a la primera edició del Mobofest. Ens explica Maria Jaume: "Tocar la guitarra ho he fet des de petita, però no va ser fins fa un any i mig que vaig començar a compondre les meves pròpies cançons. La primera persona que les va sentir fou el meu germà. Des d'aquell moment sempre m'ha animat a compondre". Els primers fruits van arribar el passat estiu. La cantautora va aconseguir el primer premi al Certamen de Cantautors de Binissalem, amb la cançó "Terra banyada". Aquest certamen ha tingut com a premiats noms que avui dia formen part de l'elenc de la música balear més actiu: Joan Martorell (Xanguito), Jaume Reus (Jansky), Damià Oliver, TiuLluís Cabot Apol·lònia, entre molts altres. Avui us oferim una gravació casolana d'aquesta cançó guanyadora. De vegades el lo-fi té molta més màgia que una gran producció, i aquest en podria ser un bon exemple:

L'artista balear ens avança alguna informació del seu proper EP de debut: "La veritat és que tenc moltes cançons acabades i el tema de la gravació ja no el puc ajornar més. Algunes peces aniran a guitarra i veu tal com van ser compostes, però també me fa ganes arranjar-les i que algunes sonin amb format de banda". No serà la primera vegada que Maria Jaume entra a un estudi professional, ja que aquest passat estiu va col·laborar en el nou EP de Salvatge Cor que començarà a sonar enguany: "Fou una experiència molt guapa. Vam anar a Caldes de Montbui, als estudis Bucbonera amb Tomàs Robisco i Jordi Bastida. Vaig gravar unes veus per a una de les cançons del nou EP i em vaig sentir molt còmoda, tot i que estava una mica nerviosa, això sí". En tot hi ha primeres vegades. Qui es pugui acostar a Sóller al primer concert de Músiques Mínimes, demà dia 15 de febrer, podrà gaudir d'un dels primers concerts d'aquesta artista de la qual de ben segur que es parlarà.
Arxivat a: Enderrock, edr balears, Maria Jaume, Actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.