Actualitat

L'exposició sobre els 50 anys del Grup de Folk repassa la història de la formació

«Si mireu el vent d'on ve» repassa les 12 cançons més emblemàtiques de la formació

L'exposició es podrà veure fins al 24 de març a Barcelona

| 20/02/2019 a les 17:00h

El Grup de Folk l'any 1968
El Grup de Folk l'any 1968 | Arxiu Jordi Roura
Fa cinquanta anys un grup de joves es van reunir per confeccionar un cançoner popular. Alguns al cap de poc temps van decidir cantar aquelles cançons. Es van anomenar Grup de Folk i van sacsejar la música del seu temps. Jaume Arnella, Xesco BoixPau Riba i Jordi Pujol, Albert i Jordi Batiste, Sisa, Oriol Tramvia, Falsterbo 3, Jordi Roura, Consol i Ramon Casajoana, Gabriel Jaraba, Ovidi Montllor, Maria del Mar Bonet, Josep Maria Camarasa, Josep Molí... formaven part d’un col·lectiu que va posar en circulació un grapat de cançons que mig segle més tard encara se segueixen cantant. Van compondre cançons originals, van cantar adaptacions de peces de folk d’arreu del món i van versionar artistes com Bob Dylan o Peter, Paul & Mary. L’aventura del Grup de Folk va durar poc més d’un any, entre el 1967 i el 1968, però en aquest temps es van posar els fonaments del que seria el rock i el folk català posterior. 

L'exposició Si mireu el vent d'on ve repassa la curta història d'aquesta aventura musical, amb un moment àlgid, el 23 de maig de 1968 al Parc de la Ciutadella de Barcelona, on el col·lectiu va oferir el primer gran festival musical a l’aire lliure, amb prop de nou mil assistents i set hores de música. Una fita històrica.

Des del passat 29 de gener i fins el 24 de març, L'Arts Santa Mònica acull aquesta exposició, gestada a partir de cançons com "Les pometes" o "No serem moguts", que està realitzada per Grup Enderrock, amb textos de Joaquim Vilarnau, il·lustrada per Jordi Batiste i dissenyada per Manuel Cuyàs. La inauguració de la mostra va comptar amb alguns membres del Grup de Folk, que van oferir una actuació als assistents.


En paral·lel, durant els mesos de febrer i març es realitzaran diverses activitats relacionades amb el Grup de Folk, com ara la presentació del llibre El Grup de Folk (Cossetània, 2017) de Ferran Riera o la projecció del documental 37 anys i un dia, sobre com es va fer el disc Dioptria, realitzat pel mateix Pau Riba.
 

Jaume Sisa amb el Grup de Folk al parc de la Ciutadella l'any 1968. Foto: Arxiu Jordi Roura

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Arts Santa Mònica, Grup de Folk, exposició, efemèrides

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.