Estrenes

Ens deixem mullar per «La pluja fina» de L'Últim Indi

Ja podeu escoltar el segon avançament del projecte en solitari d'Eduard Costa, exmembre d'Els Amics de les Arts, que va estrenar en exclusiva a la gala dels Premis Enderrock 2019

El concert de presentació de 'L'Últim Indi' tindrà lloc el 13 d'abril en el marc del Festival Strenes

Eduard Costa: «Amb L'Últim Indi em miro cap endins com a persona i artista»

| 01/03/2019 a les 10:00h

Eduard Costa com a L'Últim Indi
Eduard Costa com a L'Últim Indi | Arxiu artista
Ahir a la nit un dels plats forts de la gala dels Premis Enderrock 2019 va ser l'actuació d'Eduard Costa, que va estrenar el segon senzill del seu nou projecte musical, L'Últim Indi. Després de deixar Els Amics de les Arts el passat novembre, Costa només havia revelat un avançament, "La sorra del desert", de com sonaria el seu esperat pròxim disc. El projecte neix arran del regal que li va fer la seva dona pel seu quarantè aniversari: un recull dels seus poemes en format de llibre i amb el títol L'últim indi. El cantant va donar forma musical a aquests escrits amb la col·laboració de Caïm Riba, sense abandonar l'estil pop que el caracteritza però també experimentant amb noves sonoritats. Avui us oferim aquest segon senzill, titulat "La pluja fina".



Com moltes de les cançons que incorporarà L'Últim Indi (Clipper's sounds, 2019), "La pluja fina" intenta descriure una sensació o emoció potent però moltes vegades fugaç. Tal com ens explica el mateix Costa, la cançó va del moment en què cauen les primeres gotes de pluja en un bosc, "un moment que passa en un instant mentre la natura espera que arribi el manà del cel per despertar de la letargia". Però també de "la sensació que experimentes quan et cau la pluja a la cara, l'olor de terra que t'arriba i et fa estar en pau amb tu mateix mentre el món continua girant a fora".

Els elements naturals i la sensació de cicle o gir costant són nocions molt presents en aquest disc de pinzellades quasi místiques, com es pot observar a la portada dissenyada per Alba Teixidor. Tanmateix, Costa ens indica que cada cançó té el seu propi color: "M'agrada tenir un ventall ampli de possibilitats sonores. 'La sorra del desert', per exemple, incorpora elements més tribals, mentre que 'La pluja fina' és una cançó més lleugera, més purament pop". 

El concert de presentació de L'Últim Indi (Clipper's sounds, 2019) tindrà lloc el 13 d'abril a les 21 h al Teatre Municipal de Girona en el marc del Festival Strenes.
 

Portada de 'L'Últim Indi'. Foto: Arxiu artista

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, l'últim indi, cançó, actualitat, Premis Enderrock 2019, estrenes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.