videoclips

Alcem la veu contra el maltractament amb el nou senzill de Lasta Sanco

Estrenem el videoclip de la cançó "Agunda", primer avançament del disc de debut del grup de Cervera, que veurà la llum el 15 de març

El primer concert de presentació de 'Perdita Kompaso' (Coopula, 2019) serà el 13 d'abril al Casal de Cervera

| 04/03/2019 a les 12:05h

Lasta Sanco
Lasta Sanco | Arxiu artista
La formació Lasta Sanco (que significa "última oportunitat" en esperanto) es va estrenar l'agost passat a l'Aquelarre de Cervera, un dels aparadors musicals més potents de les Terres de Ponent. Va ser un inici prometedor per a aquest quartet cerverí que es caracteritza pel mestissatge d'estils amb base electrònica, influenciats per grups com Bomba Estéreo, Dub Inc o Zoo. 

Les seves cançons reivindicatives i enèrgiques també incorporen una mescla de llengües corresponent als diferents orígens dels seus components, ja que estan escrites en castellà, català i lingala, llengua centroafricana pròpia del cantant, Bernardo Manzambi. Així, no és estrany que el grup hagi triat l'esperanto, llengua internacional, per al seu nom i el del seu disc de debut, Perdita Kompaso (Coopula, 2019), que vol dir "brúixola perduda" i que veurà la llum el proper 15 de març. Avui estrenem el videoclip d'"Agunda", primera declaració d'intencions del grup.


"La cançó vol ser un crit contra tota mena de maltractament, tant físic com psicològic, tant el que ens infligeixen com el que ens provoquem nosaltres mateixos", explica Manzambi: "agunda no vol dir res, no és una paraula que es pugui trobar a cap diccionari, però a nosaltres ens va agradar i li vam voler donar un significat d'esperança". Pel que fa a la música, el cantant destaca "el tribalisme que evoca la cançó, que es genera a partir de barrejar l'electrònica amb tocs africans".

Lasta Sanco presentarà Perdita Kompaso (Coopula, 2019) el 13 d'abril al Casal de Cervera. És un primer treball de cinc cançons que barregen el reggae, el punk-rock i els ritmes africans, en la línia d'aquest senzill, i que aniran estrenant-se amb els seus respectius videoclips fins al 15 de març. El disc ha estat enregistrat per Xavi Barrero a Woodwave Studio, amb la producció de Xavier Vallverdú i la masterització d'Ultramarinos Mastering.
 

Portada de 'Perdita Kompaso'. Foto: Arxiu artista

Arxivat a: Enderrock, videoclips, maltractament, estrena, videoclip, reggae, actualitat, Lasta Sancto, cançó

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.