Discos

El 8M a través de vuit discos

Rusó Sala, Cable Obsession i Intana presenten avui les seves noves referències discogràfiques

| 08/03/2019 a les 00:01h

Intana
Intana | Xavier Mercadé
Potser és la primavera que es va acostant i fa bullir la sang i la creativitat, o potser és el mes de març que inspira a l'expressió artística, però el talent femení dels Països Catalans està d'estrena i a l'alça. Darrerament algunes destacades artistes han publicat nou treballs discogràfics, i altres han triat el dia d'avui, Dia Internacional de Dona, per presentar els seus nous discos. Et proposem vuit àlbums fets per dones que acaben de veure la llum. 

DDAA
Dones i cançons vol. 7 (EDR, 2019)

Aquest disc és un recopilatori que, des del 2013 i amb l'ajuda de l'Institut Català de les Dones, presenta les novetats més destacades de l'escena musical femenina dels Països Catalans. Les 21 cançons que formen el disc són, o bé novetats discogràfiques, o bé cançons inèdites que sortiran els pròxims mesos. Inclou temes d'artistes com Clara PeyaDonallopRoba Estesa amb MafaldaTarta RelenaHeura Gaya i Alidé Sans

Rusó Sala
Desirem (Microscopi, 2019)

La cantautora empordanesa publica el seu quart treball, Desirem (Microscopi, 2019), un disc de sonoritats mediterrànies i intimistes on té la participació de Míriam Encinas (dilruba, viola, flautes i percussió) i del percussionista Aleix Tobias. Dimecres 6 de març estrenàvem "Clar de bosc", primera cançó del disc que també formarà part del setè volum de Dones i cançons (EDR, 2019), i avui l'àlbum ja es pot escoltar de manera íntegra a les plataformes digitals. 



Anaïs Vila i Gerard de Pablo
Epíleg (Temps Record, 2019)

En el disc que s'encarta amb el número de març de la revista Enderrock també hi podrem trobar una cançó del nou EP d'Anaïs Vila, que juntament amb Gerard de Pablo (Pantaleó) publica Epíleg (Temps Record, 2019), un recull de quatre cançons dels dos artistes reversionades en format acústic, que justament avui veu la llum. 

Intana
A Plan for Us (Satélite K, 2019)

Intana, després de descobrir-se com un dels talents més importants del pop d'autor fet a casa nostra amb el seu primer disc homòmin, publica avui el seu segon àlbum, A Time for Us. És un disc que combina cançons en anglès i en català, la llengua materna de la cantant, Núria Moliner, i del qual vam estrenar un primer senzill, "La teva realitat". 

Cable Obsesion
Viu la vida (DiscMedi, 2019)

El quartet femení ha fet del seu somni una realitat: de l'escola Tot Música de Caldes de Montbui han passat als estudis de gravació. Amb aquest primer disc de debut, la formació pretén encomanar a tothom les ganes de viure la vida i de fer realitat els seus somnis, tal com elles han aconseguit. El seu "pop amb suc", que és com defineixen la seva música, combina el pop amb altres gèneres com el funk i el rock, i a partir d'avui ja es pot escoltar íntegrament. 



Névoa
Vol 2: Consciència de classe (Temps Record, 2019)

La militància ha estat una activitat perenne en la vida privada de la cantant barcelonina, que amb aquest àlbum ha volgut fer de l'activisme, cançó. L'alter ego de Núria Piferrer creu que la fraternitat i la consciència de classe són la nostra salvació davant una situació política que ens ofega. Avui publica nou treball discogràfic i demà el presentarà en el marc del festival BarnaSants. 



Andrea Motis
Do outro lado do azul (Universal Music, 2019)

La trompetista i cantant barcelonina s'ha endut del Brasil la seva estètica musical i el seu idioma, el portuguès, una de les tres llengües amb què es vehicula el seu darrer àlbum. Motis ha escollit per a aquesta referència, que ha publicat el mes de març, músics com Sergio Krakovski, Fernando del Papa o Gabriel Amargant per col·laborar-hi. 



Heura Gaya
Gaya (Microscopi, 2019)

La cantant i grallera Heura Gaya s'ha aventurat amb el seu primer disc en solitari, un treball de pop-folk que ha arranjat i produït Eduard Iniesta i que té encara pocs dies de vida. El seu intimisme d'arrel li permet expressar emocions sobre l'amor des d'una visió romàntica, així com també toca temàtiques com la maternitat. Aquest disc ha suposat per a l'artista de Juneda un aprenentatge per trobar un llenguatge propi i un espai creatiu on sentir-se completa. 

 
Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, Andrea Motis, Heura Gaya, 8 de març, Cable Obsession, Névoa, Rusó Sala, Anaïs Vila, actualitat, dones i cançons, Intana

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.