actualitat

El mètode experimental de Joana Gomila

La manacorina es troba enmig del procés de composició del seu pròxim treball

| 08/03/2019 a les 12:55h

Imatge il·lustrativa
La manacorina engega un període de composició del que serà el seu segon disc. El seu debut, Folk Souvenir (Bubota, 2016), un àlbum que ha recollit diversos reconeixements; el Premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel de l'Obra Cultural Balear i el Premi Bonet de Sant Pere de Música, als Premis Ciutat de Palma del 2018; ha suposat un buf d'aire fresc dins el redol de la música tradicional mallorquina a través de l'experimentació i l'obertura del gènere, gràcies a la introducció de la música contemporània i el jazz.

El proper 10 de març actuarà en format duet, juntament a Laia Vallès, celebrant el 8 de març, en un concert de vermut als jardins del Consolat de Mar. La presentació del projecte Folk Souvenir en aquest format íntim ha portat a la mallorquina a nous reptes interpretatius ja que
"el projecte sempre ha tengut un punt experimental molt fort i es donen situacions on el pes de la improvisació és encara més significatiu. Mos ha fet sentir una frescura amb el repertori molt constant, i això va estar plantejat molt des del principi, tot i que quan va sortir el disc, féssim els concerts a banda" comenta Gomila.


De fet el projecte Folk Souvenir ha estat presentat últimament a diverses parts del món i en diversos formats; el passat mes de novembre, a Argentina, Joana Gomila i Laia Vallès actuaren a Córdoba, Tilcara i Buenos Aire; fa poc més d'un mes a Berlín, la manacorina interpretà el repertori juntament al català Santi Careta; i l'endemà a Reims, a França, el format a trio es donà amb Joana Gomila, Arnau Obiols i Santi Careta. La manacorina confessa que "li agraden els precipicis, i els abismes, a nivell interpretatiu i experimental". De fet el proper treball "està enfocat a nivell sonor, bastant diferent al que havíem fet. Estem en un període de molta creació, ja que estem explorant amb sintetitzadors analògics i veus" explica Gomila i assegura també que aquest proper treball serà una transició del material popular a la creació pròpia, amb un peu posat a cada banda.

 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, edrbalears, Joana Gomila, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.