estrena

Les arrels d'Aucell Cantaire s'enlairen a «Arreu, arreu»

El cantautor mallorquí estrena el primer senzill de 'Cant aire' (Rocket Music, 2019), el seu segon àlbum, que veurà la llum el proper 22 de març

Donallop, sortint de la crisàlide

| 13/03/2019 a les 13:00h

Aucell Cantaire
Aucell Cantaire | Luis Martín
El proper 22 de març es publicarà a les plataformes digitals el segon disc d'Aucell CantaireCant aire (Rocket Music, 2019), un àlbum que s'aproxima a la psicodèlia mediterrània i al neofolk, i amb textos que són càrregues profundes. Tot amanit a través d'un so totalment renovat respecte al seu primer treball, Aucell Cantaire (Bubota, 2016). Avui estrenem el seu primer senzill, "Arreu, arreu", una interpretació del cant de segar mallorquí, un cant que també va adaptar Maria del Mar Bonet al seu disc Coreografies (Ariola, 1990).



Sobre la cançó, Toni Verd explica: "Fa anys que coneixia aquesta tonada, però fou el periodista Celestí Oliver que em recordà que també l'havia interpretada Maria del Mar Bonet". La interpretació d'Aucell Cantaire conjuga diferents llenguatges en una sola peça i és una bona mostra del que es podrà sentir al seu nou disc. De fet, ho celebra aquest divendres amb una festa de presentació inaudita. Per primera vegada interpretarà en directe el seu segon treball, juntament amb els músics Pep Toni Ferrer (Oliva Trencada) i Jorra Santiago (Jorra i Gomorra). A més a més, hi ha convidats Fénix, el duet de Kiko Barrenengoa i Elisabetta Monacelli, i Crudos, el primer grup de Toni Verd, que després de la seva dissolució als anys noranta es va convertir en una banda de culte de l'escena punk mallorquina. Un retorn únic en una festa col·lectiva on es faran viatges del present al passat i sobretot al futur.

Sobre la tornada de Crudos, el músic explica: "Després de 22 des de la dissolució, vam tenir la idea de fer un concert únic de retorn aprofitant la presentació del nou disc d'Aucell Cantaire. Hem vist com la gent s'ha emocionat molt, i estem molt expectants per la rebuda". En aquesta reunió excepcional hi haurà el membres originals del grup, Ginés Fernández (bateria) Jaume Gost (baix), Juan Jaume (guitarrista) i Toni Verd (guitarra i cantant) a més de Kiko Barrenengoa (guitarra) que es va unir al grup durant la darrera època. Un twenty years challenge en tota regla.

El cantautor balear arribarà a les terres catalanes de ponent el proper 27 d'abril en un concert matinal a la botiga Grans Records, de Lleida. Es farà acompanyar en format de duet per Pedro Sastre, amic i músic, amb qui ja havia col·laborat en el passat.
 

Aucell Cantaire. Foto: Luna Lunera

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, EDRBalears, Arreu arreu, estrena, Aucell Cantaire, Crudos

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.