Concerts

Un nou BarnaSants dels Països Valencians, de l'Alguer a Guardamar

Aquesta setmana, entre les actuacions destacades al BarnaSants hi ha la de l'algueresa Franca Masu a l'Hospitalet de Llobregat, Miquel Gil a Barcelona i Roger Mas a Gandia

| 19/03/2019 a les 12:20h

Franca Masu en concert
Franca Masu en concert | Valèria Fabulova
Aquesta setmana el festival de cançó d'autor BarnaSants segueix ben farcit d'actuacions. A continuació et desgranem la programació que va des d'aquest dijous 21 de març fins al diumenge 24.

Joaquín Figueroa (dijous 21 de març, Harlem Jazz Club, 19 h, 9-12 €) és reconegut per la seva música d'arrel (samba, ranxera, vals peruà) empeltada amb el cant de protesta, hereu del que Víctor Jara va anomenar “cant amb sentit”, amb tocs de rap, rock i blues. Figueroa ho fa amb el seu grup Los Insobornables.

Pi de la Serra torna a la ciutat de València després de les falles, aquest dijous 21 de març (Teatre Micalet, 20.30 h). Hi presentarà el seu espectacle Dues tasses, el 22è disc de Pi de la Serra, que inclou noves cançons, temes instrumentals i alguna referència d’altres autors com és el cas de l’Escola de la Ribera d’Ovidi Montllor.

Rusó Sala (divendres 22 de març, Luz de Gas, 21 h, 12-15 €) presenta el seu nou disc, Desirem (Segell Microscopi, 2019), i ho fa al costat de dos grans músics: Aleix Tobias i Míriam Encinas. L’empordanesa recull aromes tradicionals en cançons i alimenta la pulsió creativa en un món amarat de contradiccions.
 

Rusó Sala. Foto: Dani Álvarez


El valencià Miquel Gil actua també divendres 22 al barri de Gràcia al Centre Artesà Tradicionàrius (22 h, 10-12 €), on presenta el seu nou disc, Geometries (Temps Record, 2019). El de Catarroja torna als escenaris després d’un silenci de cinc anys. Les lletres d’aquest nou treball duen un altre cop la rúbrica de poetes contemporanis (Enric Casasses, Anna Montero) i altres de més novells i prometedors (Begonya Pozo, Rosa Roig).
 
I divendres encara a un altre barri de Barcelona, el duet Talèa (Lleialtat Santsenca, 19.45 h, 5 €), amb la poètica de Rosa Balistreri com a fonament, emergeix Rosa canta e cunta, un últim que beu de l’existència tràgica d'aquesta cantant siciliana que va lluitar contra el masclisme i la màfia, cantava en la variant siciliana de l'italià i va col·laborar amb Dario Fo. Concert coorganitzat amb Cose de Amilcare.

Roger Mas actua el dissabte 23 de març al Teatre Raval de Gandia (21 h, 10-12 €). El cantautor solsoní presenta un concert antològic, on revisita un univers poètic propi i amb especial respecte cap a l’obra de grans creadors de diferents èpoques. Hi recull de les seves cançons més emblemàtiques juntament amb poemes cantats o bé recitats.


El mateix 23 de març el figuerenc Joanjo Bosk serà a la sala La Planeta de Girona (21.30 h, 9-12 €), on enregistrarà un disc en directe que passarà a formar part de la col·lecció En directe al BarnaSants. Després d’inaugurar la passada edició del festival, Bosk presentarà un repertori que inclourà algunes de les cançons més destacades que ha compost durant els deu anys de carrera en solitari.
 
La cantant algueresa Franca Masu actua també dissabte a l'Auditori Barradas (20 h, 15 €) presentant el seu nou disc, Sentimento. En un directe modern i renovat, al nou treball s'hi respiren algunes de les noves composicions en llengua catalana, italiana i napolitana del seu proper disc, sense oblidar les suggestives cançons del seu preciós repertori. La cantant arriba acompanyada d’un quartet extraordinari capitanejat per la nova estrella italiana del jazz: la pianista Sade Mangiaracina.

Pablo Routin està de celebració. El diumenge 24 de març actua al Casinet d'Hostafrancs (19 h, 9-12 €) en un dels concerts del festival que té Uruguai com a país convidat. Pablo ‘Pinocho’ Routin celebra els 35 anys de música i escenaris amb un concert que recorrerà els cims d’una dilatada carrera musical. El cantautor ha destacat en teatre, música i murga (una mena de xirigota). 

Enric Montefusco, com Masu, també visitarà l'Hospitalet de Llobregat, però serà diumenge 24 de març i al Teatre Joventut (19 h, 20 €). Hi presenta l'EP que ja va oferir amb èxit al Teatre Grec de Barcelona, Coros de medianoche, on es va fer acompanyar de cinc artistes (Albert Pla, Niño de Elche, Maria Arnal, Nacho Vegas i Los Hermanos Cubero) amb qui comparteix actitud i compromís.
 

Enric Montefusco i els Coros de Medianoches. Foto: Xavier Mercadé


El mateix diumenge encara hi actuarà Raquel Lua, al Harlem Jazz Club (19 h, 9-12 €), on presentarà Ruegos y demás. La proposta de la compositora sorgeix del projecte Cabal Musical, un pla d'innovació social per a la inclusió artística de joves talents. En aquest concert de presentació, Lúa estarà acompanyada de la guitarrista Amaia Miranda.
Especial: Barnasants
Arxivat a: Enderrock, Raquel Lua, BarnaSants2019, Franca Masu, Roger Mas, Talèa, pi de la serra, joaquín Figueroa, Miquel Gil, rusó sala, Pablo Routi, Joanjo Bosk, Enric Montefusco, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.