actualitat

Ramon Mirabet publica «Begin Again»

Parlem amb el músic santfeliuenc del seu tercer disc i del seu debut en el terreny de la producció

El 5 d'abril el presentarà al Festival del Mil·lenni

| 22/03/2019 a les 10:28h

Ramon Mirabet
Ramon Mirabet | Arxiu de l'artista
Ha estat un part molt llarg, de gairebé un any sencer, però a la fi Ramon Mirabet publica el seu esperat tercer disc, Begin Again (Warner, 2019). L'àlbum havia de sortir la primavera passada, però el músic santfeliuenc no estava convençut del resultat final i ha treballat incansablement fins a aconseguir el que es proposava, ja que per primera vegada ell mateix s'ha produït les cançons, al costat de Joel Condal. "Vam anar a l'estudi pels volts del desembre del 2017 i gener del 2018, i tot ha anat a poc a poc. Hem treballat cada dia, fins i tot alguna vegada gairebé sense dormir".

No obstant això, Mirabet comenta que l'experiència ha estat molt enriquidora: "Ha estat molt bèstia, ens hem barallat, abraçat, ens hem adormit treballant, hem plorat de felicitat... La producció ha anat encaminada a buscar un so molt envoltant, amb èpica, que les cançons t'arribin a dins".

Ha estat un any ple de canvis per l'artista resident a Sitges, i per això ha escollit com a títol Begin Again ('tornar a començar'): "Tinc la sensació que després de les presentacions del segon disc, Home Where the Heart Is (Warner, 2016), he tancat una etapa que vaig començar tocant al carrer". En el pla sonor, Ramon Mirabet fa un pas més: "Al primer i al segon disc el so és més orgànic, en aquest he volgut mesclar-ho amb sintetitzadors i bases electròniques". 

Pel que fa a les cançons, la meitat les ha anat revelant al llarg de l'any, però és a partir d'avui que ja es pot sentir tot el disc sencer, amb un total de deu temes. "És un disc de cançons, no és conceptual. No he fet cap exercici d'estil, sinó que el que més m'agrada és que cada cançó tingui el seu univers i la seva pròpia ànima."

El cantant, guitarrista i compositor considera que és el disc més personal que ha escrit: "Els primers discos són més innocents, parlo de l'amor però d'amistat, viatjar, amor per la vida. Ara parlo d'amor, desamors, sexe, el motor del meu dia a dia. Per això crec que és un àlbum molt visceral". 

La gira de concerts ja està en marxa, un dels més especials serà la presentació al Palau de la Música Catalana, acompanyat de la seva banda i una orquestra de corda. L'actuació s'emmarca dins el Festival del Mil·lenni i se celebrarà el proper 5 d'abril. 


 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Ramon Mirabet, Begin Again, disc, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.