Festivals

La primavera arriba i la programació del BarnaSants no s'atura

Xavier Baró, Carles Pastor, Georgina Hassan o Joan Reig són alguns dels artistes que actuaran al festival de cançó d'autor aquesta setmana

| 26/03/2019 a les 13:55h

Xavier Baró
Xavier Baró | Xavier Mercadé
Com batega el BarnaSants aquesta primera setmana de primavera? Del dijous 28 de març al diumenge 31, la programació del festival de cançó d'autor porta els següents protagonistes:

El valencià Carles Pastor arriba dijous al Harlem Jazz Club (19.45 h, 9-12€) per presentar el seu disc Andròmina (La Casa Calba, 2018), amb la poesia de fons i lletres ben estructurades. Són deu temes amb els quals Pastor celebra 20 anys de dèria musical. 
 
El torn de l'argentina Georgina Hassan serà divendres 29 al mateix Harlem (19.45 h, 9-12€) per presentar l'espectacle Madreselva, fruit del seu quart disc, homònim. A més de cançons d'anteriors discos, en aquest nou xou reuneix musicacions de poesies de diferents compatriotes, versos que conviuen amb lletres de la mateixa cantautora. 

Un concert especial i col·lectiu serà el que arriba al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat el divendres 29 (20.30 h, 20€) amb el títol de Cuba va! Cançons per la revolució. Tal com diu el text de Pere Camps, s'hi farà música sobre "L'optimisme de la voluntat beneït per Cuauhtémoc al riu Txupan. L’esperança dels espoliats en els fusells amagats al Pico Turquino, entrant a Santiago de Cuba. La revolta dels dignes amb fam per aprendre a llegir i escriure. Els famèlics proclamant la sanitat, l’educació, la cultura i la dignitat com pachamamas de la igualtat. (...) Cuba va. Per això li cantem". La direcció artística anirà a càrrec, un cop més, de Joan Isaac.

Ja entrant de ple al cap de setmana, dissabte serà Ester Formosa & Elva Lutza qui es presentarà a l'Hospitalet de Llobregat, en aquest cas a l'Auditori Barradas (20 h, 15€) per presentar el disc Cancionero. Cançons en sard i en català, cantades per Ester Formosa, amb una carrera que suma trenta anys i una desena de discos, i el duet Elva Lutza, una de les realitats més interessants de la música a Sardenya.

El mateix dissabte Joan Reig actua al Casinet d’Hostafrancs (19.45 h, 9-12€) presentant el seu disc en solitari al marge de la faceta com a bateria d'Els Pets. Ha estat membre d’altres formacions com Refugi, Mesclat i Tàrraco Súrfers, però en aquest disc consolida la seva carrera com a cantant. Es tracta del projecte més íntim i personal de l’artista constantinenc.
 
Namina i l'actriu Lali Barenys a Maleïdes les guerres (2018) | Arxiu

Un espectacle d'estrena és el que oferiran el músic Carles Beltran, l'actriu Lali Barenys i la cantautora Namina, que s'ajunten de nou al Sants Teatre (dissabte 30 de març, 19 h, 10€) sota el títol de Volem! Si volem. Si al 2017 estrenaven Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer), ara han sentit la necessitat de seguir reivindicant un món millor i remoure consciències amb un treball ple de melodies i poesia a favor de les lluites d’alliberament.

Un imprescindible de la cançó d'autor d'aquest país és Xavier Baró, que actua diumenge 31 de març al Casinet d'Hostafrancs (19h, 9-12€), presentant el disc Cròniques (Estampes d’un país), el seu onzè treball discogràfic en solitari, que sonarà en estrena absoluta sobre l’escenari del BarnaSants, nascut arran dels fets de l’1-O i com a resposta necessària al greuge i el farà acompanyat de l’acordionista i multiinstrumentista Héctor Beberide.

La veterana actriu Mercè Sampietro i Eduard Iniesta actuaran el diumenge 31 de març a la Unió Casal Gelidenc (Gelida, 19 h, 10-12€) per desbrossar La paraula: exili de l’exili. La veu poètica de Maria Mercè Marçal serà una eina de reflexió i revisió, de vida i de mort. A vint anys de la seva desaparició li retornen la paraula clara, l’extreuen de l’exili per compartir el seu ser i la seva presència.

La cantant Mariona Sagarra en format de quartet oferirà un concert el diumenge 31 de març al Centre Artesà Tradicionàrius (19 h, 12-15€). Mariona Sagarra Quartet es vesteix de llarg per presentar l'espectacle Deixa’m amor tornar-te a dir, recull de poesies de Montserrat Abelló musicades per la mateixa cantant. 

I la poesia també serà present a l'espectacle de la cantant Lu Rois i el poeta i escriptor Roc Casagran, el diumenge 31 de març al Harlem Jazz Club (19 h, 9-12€). A Nosaltres direm la llum i la fosca Rois i Casagran s’han unit per barrejar la música de l’una i la poesia de l’altre. Bona part de les cançons i poemes pertanyen a les últimes obres dels dos artistes, el disc Clarobscur, de Lu Rois, i el llibre Direm nosaltres, de Roc Casagran.
Especial: Barnasants
Arxivat a: Enderrock, Lu Rois, Roc Casagran, Mariona Sagarra, Georgina Hassan, Carles Pastor, Cuba va!, Ester Formosa, Joan Reig, Carles Bertran, Mercè Sampietro, Lali Barenys, Namina, Xavier Baró, Eduard Iniesta, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.