festivals

L'Strenes 2019 engega aquest dissabte; et proposem 10 concerts destacats

Repassem els directes que marcaran la setena edició de la cita gironina, que comença amb el concert d'Oques Grasses al terrat de l'Oficina de Turisme

Lax'n'Busto, Alfred García i la Companyia Elèctrica Dharma són alguns dels grups que configuren el cartell d'enguany

L'Strenes 2019 al descobert

| 28/03/2019 a les 10:30h

Buhos va actuar a l'Strenes de l'any passat, i ho farà també a l'edició d'enguany
Buhos va actuar a l'Strenes de l'any passat, i ho farà també a l'edició d'enguany | Xavier Mercadé
Un any més, la primavera obre les portes a la música, concretament a la ciutat de Girona. La setena edició del festival Strenes se celebrarà del 30 de març al 5 de maig en diversos punts de la capital gironina i no escatima en estils musicals ni en quantitat de concerts, ja que té una programació per a tots els gustos, que engloba tant grups locals com artistes de renom internacional. Ens aproximem al cartell a través de 10 concerts destacats. 

1. Oques Grasses a les altures
30/03 - Pont de Pedra

L'organització del festival va deixar entreveure a través d'un audiovisual que simulava un telenotícies nord-americà que els responsables d'inaugurar la cita seran els osonencs Oques Grasses. La formació escalarà fins al terrat de l'Oficina de Turisme del Pont de Pedra de Girona per presentar des del cel la seva darrera referència, Fans del sol (Halley Records, 2019). 


2. Companyia Elèctrica Dharma
12/04 - Teatre Municipal

La formació de Sants està reservant forces per l'actuació de l'Strenes, que suposarà la primera data de presentació del disc Flamarada (RGB Suports, 2019), que es publica aquest divendres. Després de l'irradiant actuació als Premis Enderrock 2019, on va estrenar la cançó "Resistir és vèncer", el grup comença una gira de concerts que també els portarà a altres grans escenaris com el del Canet Rock.

3. Lax'n'Busto
30/04 i 01/05 - Auditori de Girona

La gira de Polièdric (RGB Suports, 2019), el nou àlbum del grup vendrellenc, és de només quatre dates, i dues són al festival gironí. Serà el 30 d'abril i l'1 de maig quan els quatre membres fundadors de la banda i els set cantants del disc ensenyaran totes les cares de les noves cançons. Serà també una bona oportunitat per viure el retorn als escenaris de Pemi Fortuny


4. Mishima 20 anys
03/05 - Escales de la Catedral

Els barcelonins Mishima estan d'aniversari i no podien deixar escapar l'oportunitat de fer de la commemoració dels vint anys com a banda una gran festa. Aquest concert especial tindrà lloc el 3 de maig en una de les ubicacions més especials de la ciutat, les Escales de la Catedral, i repassarà cançons emblemàtiques de la formació des d'aquell primer àlbum, Lipstick Traces (The Rest Is Silence, 2000), fins a Ara i Res (Warner Music, 2017). 

5. Gerard Quintana
26/04 - Auditori C.C La Mercè

El líder de Sopa de Cabra ha elaborat un projecte en solitari que porta el nom d'Intocables, un espectacle musical que viatja per les cançons censurades i prohibides i que abasta des de reinterpretacions d'himnes fins a denúncies de secrets d'estat. Víctor Jara, Albert Pla, Lou Reed o Ovidi Montllor són alguns dels músics que ressonaran en aquesta proposta on s'acompanyarà d'Oest de Franc (Oest Trip)

6. La Festa Major de l'Strenes
26/04 i 27/04 - Plaça Catalunya

D'entrada lliure i caire festiu, la programació del festival vol oferir un cap de setmana juvenil i familiar perquè tothom pugui gaudir de la música a la plaça de Catalunya. L'anomenada Festa Major de l'Strenes, del 26 i 27 d'abril, inclou actuacions d'artistes destacats en el gènere de les músiques urbanes, com Lildami o Joina, en música balcànica com les Balkan Paradise Orchestra, i en mestissatge amb Buhos. També hi seran Iseo & Dodosound, Joan Garriga, Delafé i Aliena
 

Roba Estesa a la Festa Major de l'Strenes. Foto: Xavier Mercadé


7. L'Últim Indi
13/04 - Teatre Municipal

Tal com indica el nom, el festival Strenes està atent a les últimes novetats discogràfiques i als projectes musicals que estan encetant la presentació dels seus àlbums. L'Últim Indi, la proposta de l'ex-Amic de les Arts Eduard Costa, farà gala del seu disc de debut el proper 13 d'abril. Serà la primera vegada que la interpreta en directe després de l'avançament que va fer durant la gala dels Premis Enderrock 2019. 

8. Eagle-Eye Cherry
06/04 - Teatre Municipal

A més de la majoritària aposta per la música feta a casa, la cita també vol expandir fronteres i portar propostes internacionals, com la del mig suec i mig estatunidenc Eagle-Eye Cherry, que trepitjarà per primera vegada Girona. També visitaran l'Strenes Rosana, Pedro Guerra i Noa

9. Alfred García
05/04 - Auditori

Uns dels directes més aclamats de l'edició passada va ser el de l'exconcursant d'Operación Triunfo Alfred García, que enguany repeteix a l'Strenes per presentar 1016 (Universal Music, 2018), el seu primer llarga durada. Aquest serà el primer concert del músic a Catalunya i, per tant, una bona oportunitat per escoltar com sona el seu rock d'autor. 

10. Xarim Aresté
12/04 - Auditori de la Mercè

El nou àlbum del de Flix mostra llums, ombres i imponents contrastos. El nus i altres móns (U98 Music, 2019) creix i pren una nova vida quan s'interpreta en directe. A la recerca d'aquesta experiència, Xarim Aresté trepitjarà l'Auditori de la Mercè el proper 12 d'abril.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals, actualitat, Girona, Strenes 2019, Strenes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.