actualitat

Contra l'oblit de la Guerra Civil, Ebri Knight publica «La voz dormida»

El nou EP dels maresmencs consta de 4 cançons en castellà

El concert de presentació es realitzarà avui a L'Espai del Memorial Democràtic de Barcelona

| 01/04/2019 a les 11:30h

Ebri Knight
Ebri Knight | Juan Miguel Morales
Un dia com avui fa vuitanta anys, el general Francisco Franco declarava la victòria de les tropes del bàndol nacional. Declarava el final de la Guerra Civil Espanyola, el feixisme s'imposava als republicans. En homenatge al bàndol roig i amb la necessitat de preservar la memòria dels qui van perdre, Ebri Knight publica avui un EP que vol treure de l'oblit aquells milers de persones que el franquisme va condemnar a l'oblit. 

La voz dormida (Maldito Records, 2019) és el retorn del grup maresmenc a la lluita política que mai no han abandonat, Aquest cop se centren en el món llibertari, l'alliberament cultural i el republicanisme. Ple de reminiscències literàries, aquest disc se centra en autors com Miguel Hernández o Federico García Lorca, represaliats i afusellats pel règim. La formació també adapta per a l'ocasió "Canción del Frente Unido", que ha plasmat en català, euskera, gallec i castellà amb la col·laboració de Huntza, Dakidarria i Mafalda. El disc es tanca amb la versió de Leonard Cohen "El Partisan", que el grup canta acompanyat de Gemma Humet.

El concert de presentació de l'EP es farà avui mateix a L'Espai del Memorial Democràtic de Barcelona, commemorant així el vuitantè aniversari del final de la Guerra Civil. L'acte portarà un recital de poesia i parlaments al voltant de la memòria històrica i l'antifeixisme. 

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, La voz dormida, actualitat, Guerra Civil, Ebri Knight

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.