Videoclips

Biflats ens ensenya com un bon hummus pot canviar el món

Estrenem el nou videoclip del grup de cobla

'Hummusman' (Picap, 2019) és el segon disc de la formació de catorze músics

| 02/04/2019 a les 14:30h

Fotograma del videoclip
Fotograma del videoclip
El supergrup de cobla Biflats crida a la cançó que dona nom al seu segon disc que "hummusman is love". Però, atenció humans: ja podeu vigilar perquè, tot i estar ple d'amor, aquest antiheroi té un poder que de ben segur pot trastocar qualsevol. El personatge que dona nom a la nova cançó de Biflats ha arribat per revolucionar-ho tot amb les seves flatulències. Menjar hummus en excés pot provocar greus gasos que potser no faran cap gràcia a la gent que tinguis a prop, però segur que el videoclip que estrenem avui sí que et fa sortir un somriure.


El grup segueix fidel a aquest l'estil canalla que els identifica. Hummusman (Picap, 2019) es va estrenar el passat 29 de març i té col·laboracions com les d'Adrià Sala de La Pegatina o Xavi Ciurans de Gertrudis

"Per molt que Trump tanqui fronteres, l'hummus és un aliment estrella dins els restaurants americans", ens explica l'Edgar Massegú (lletrista i percussionista de la banda), deixant entreveure el missatge reivindicatiu de la cançó "Hummusman". I és que, tot i que la cançó sembli tenir un sentit molt frívol, si llegim entre línies en podem treure un missatge de pau, que apel·la a "posar fi als conflictes bèl·lics dels països àrabs, l'hummus és la maionesa que uneix est i oest".

El personatge protagonista apareix al videoclip com un capgròs amb cap de cigró, mesclant un element propi de la cultura catalana amb l'ingredient principal d'aquest pla d'abast global. Aquesta filosofia multicultural és la que sempre ha defensat la banda, que pretén propagar una cobla "amb identitat pròpia made in Catalonia".

Provinents del món de la sardana, la formació va reunir a tot de músics amb ganes de normalitzar el format de cobla i de posar-lo novament a primera fila de la festa catalana. El 2017 van treure el seu primer disc, amb el nom Catalan Fanfare! (Picap, 2017), que feia tornar la cobla als seus primers temps més "gamberros". Com ens explica l'altre impulsor del projecte, Xavi Pendón (compositor, clarinet i tenora), "volem obrir una altra via per a la cobla i què més gent faci el que fem nosaltres".

Les oportunitats per veure Biflats en directe no es faran esperar. El pròxim dissabte 13 d'abril el grup oferirà un concert de presentació a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí al qual seguirà un concert a la plaça del Teatre Auditori del Morell, el dissabte 27 d'abril. En aquests nous concerts de presentació, els catorze músics s'acompanyaran de l'Hummusman per fer l'animal sense cap mania.
 

Biflats. Foto: Juan Miguel Morales

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrena, Hummusman, videoclips, Biflats, sardana, cobla

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.