Barnasants

Uruguai és protagonista a la programació del BarnaSants d'aquesta setmana

Els cantautors del festival seran presents majoritàriament a les sales Luz de Gas, Harlem Jazz Club i Centre Artesà Tradicionàrius

Luciana Mocchi, Daniel Drexler i el referencial Fernando Cabrera són els tres artistes protagonistes de l'Uruguai com a país convidat al BarnaSants 2019

| 02/04/2019 a les 13:57h

Daniel Drexler
Daniel Drexler | Santiago Epstein
Noms importants com el barceloní Jordi Batiste, la uruguaiana Luciana Mocchi, el menorquí Cris Juanico per partida doble, l'aragonès recentment establert a Barcelona Ángel Petisme, el grup de folk Coetus i l'uruguaià Daniel Drexler, la tortosina Montse Castellà, el barceloní Jordi Montáñez, la madrilenya Mercedes Ferrer i l'uruguaià Fernando Cabrera són els protagonistes d'aquesta setmana al festival BarnaSants.

Arrenca la setmana amb la presentació de l'últim disc del veterà Jordi Batiste (dijous 4 d'abril al Centre Artesà Tradicionàrius, 21 h, 6-12 €). Sota el títol La lluna en el fang
(Picap, 2019), Batiste deixa enrere l’onada progressiva que ara s’ha convertit en un pop d'autor de ressons polítics hereu d'una Barcelona de la rosa de foc. 

El mateix dijous també té una de les cites de l'Uruguai com a país convidat. Es tracta de l'actuació de Luciana Mocchi al Harlem Jazz Club (19.45 h, 9-12 €). En aquesta primera visita a Catalunya la jove cantautora uruguaiana cantarà repertori del seu parell de discos publicats (La velocidad del paisaje i Mañana será otro disco). Concert amb el suport del Consolat General de l’Uruguai a Barcelona i la Casa Amèrica de Catalunya.
 
Luciana Mocchi

Les actuacions de divendres tenen Cris Juanico a la sala Luz de Gas (21 h, 15-18 €), on el menorquí presentarà les composicions del nou treball discogràfic, Viu (RGB Suports, 2019). Són cançons inspirades en la Menorca més salvatge i vestides de rock directe, explícit i punyent, amb una banda que incorpora sensibilitat amb la presència del violí o del guitarró.

El concert de divendres al Harlem Jazz Club té d'amfitrió Ángel Petisme (19.45 h, 9-12 €)
i el seu nou disc, Pilar, presentat amb l’única companyia de la seva veu i la seva guitarra Esmeralda. Les cançons de Pilar han estat escrites entre el silenci i la llum del barri del Guinardó, i hi canta una emocionant i aclaparadora història d’amor i buidor motivada per la mort de la seva mare i del seu millor amic en menys d'un mes.

Coetus serà divendres al Centre Artesà Tradicionàrius (22 h, 12-18 €) presentant també disc, en aquest cas De banda a banda (Satélite K, 2018), un nou treball discogràfic del grup de percussions ibèriques, que celebra els seus deu anys de recuperació del patrimoni musical de la península Ibèrica i que viatja cap a noves sonoritats i noves fronteres musicals. 

Dissabte 6 d'abril, seguint amb la programació uruguaiana del festival, serà el torn de Daniel Drexler a la sala Luz de Gas (21 h, 12-15 €). Hi presentarà el Uno, treball produït pel brasiler Alexandre Kassin i gravat entre Rio de Janeiro, Buenos Aires i Montevideo. A diferència dels seus set àlbums anteriors, on la filosofa i la ciència tenien un paper preponderant, en aquest nou lliurament la mirada de l’artista busca viure una vida de dimensió més poètica, més il·lusòria.

Dissabte Cris Juanico repeteix a la programació però no de repertori ja que es tracta d'un concert especial a la sala del Consistori de Sant Llorenç d'Hortons (22h, 5€), on el cantautor menorquí ha preparat un recital íntim a duo, amb un repertori que inclou una selecció de les millors peces que l’han acompanyat al llarg dels més de 25 anys de carrera musical.
 
El mateix dissabte al vespre serà Montse Castellà qui actuarà a la Casa Cantonera d'Algemesí (19.45 h, 9-12 €) presentant les cançons del doble disc Punts de llibre.
Editat pel segell discogràfic de Paco Ibáñez, és un treball lluminós ple de vitalitat, compromís i poesia, amb lemes com 'L’alegria com més s’utilitza menys es gasta'.

Un ja habitual al festival és Jordi Montáñez, que serà dissabte al Harlem Jazz Club (19 h, 9-12 €). El temps. Un viatge se centra més en un segell personal, en una mirada introspectiva del seu propi univers poètic. Aquest disc vol ser un punt d’inflexió i una reinvenció en la seva carrera.

El diumenge 7 d'abril la cantautora Mercedes Ferrer actuarà a la sala Luz de Gas (19 h, 15-18 €) presentant el seu vuitè àlbum, C+V, enregistrat a la seva ciutat natal, Madrid, i produït per Ciril Vidal, amb qui ja va gravar l’anterior disc, Tiempo real, avantguardista i elogiat per la crítica. 

Tanca la setmana la important actuació de Fernando Cabrera diumenge (Auditori Barradas, 19 h, 15 €) amb el disc 432, on el cantautor torna a enlluernar amb la fórmula de sempre: aquella manera de reunir la poesia amb la música a través d’una fluïdesa descansada, d’una càlida aflicció. La producció d’un músic d’altíssima activitat i influència s’obre entre els músics uruguaians, que el consideren un referent.
 
Fernando Cabrera
Especial: Barnasants
Arxivat a: Enderrock, BarnaSants, Montse Castellà, Ángel Petisme, BarnaSants2019, Fernando Cabrera, Jordi Montañez, Jordi Batiste, Mercedes Ferrer, Luciana Mocchi, Daniel Drexler, Cris Juanico, Coetus

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.