Revista

440 Clàssica & Jazz presenta els 100 millors discos de la música clàssica catalana

La revista celebra el número 50 amb una llista dels 100 millors discos de la música catalana

L'acte de presentació tindrà lloc el dimecres 24 d'abril a les 17 h a la Biblioteca de Catalunya amb foto de família dels protagonistes

Pau Casals, Alícia de Larrocha i Jordi Savall encapçalen un rànquing de referència per a melòmans i guia pràctica per a neòfits

Aquest número especial inclou el DVD amb el màster restaurat de la pel·lícula 'Tots els matins del món'

Els 100 millors discos de la música clàssica catalana

| 15/04/2019 a les 11:30h

Portada 440 Clàssica&Jazz número 50
Portada 440 Clàssica&Jazz número 50
Amb motiu del número 50 de la revista 440Clàssica editada pel Grup Enderrock, la publicació ha plantejat l'elaboració i selecció –per primera vegada a la història– d'una llista documentada amb els 100 millors discos de la música catalana. La tria del rànquing s'ha realitzat a partir d'una selecció de tres musicòlegs de referència, Oriol Pérez Treviño (musicòleg i conseller editorial), Víctor García de Gomar (nou director artístic del Gran Teatre del Liceu) i Jaume Radigales (musiòleg i crític), amb la posterior votació d'una quinzena d'experts melòmans que han completat el Top 10.

Com a resultat, la llista de 100 millors àlbums referencials de la música clàsssica catalana aporta coordenades interessants amb una tria encapçalada per Jordi Savall (amb 9 referències), seguit d'Antoni Ros-Marbà (7), Robert Gerhard (6), Josep Carreras (5), Eduard Toldrà (4), Montserrat Caballé (4) i Pau Casals (4). El criteri de selecció ha inclòs tant discos amb gravacions d'obres de compositors catalans com enregistraments d'intèrprets dels Països Catalans.

En l'elaboració del rànquing hi han participat Oriol Aguilà (director del Festival de Peralada), Pol Aviñó (musicòleg), Jaume Biarnés (gastrònom i melòman), Mercedes Conde (directora artística del Palau de la Música Catalana), Joan Díaz (músic), Martí Ferrer (editor i director), Valèria Gaillard (periodista cultural i traductora), Joaquim Garrigosa (exdirector de L’Auditori de Barcelona), Maria Lladó (Institut Ramon Llull), Jordi Martí Fabra (director 440Clàssica), Rut Martínez (editora i gestora), Rosa Massagué (periodista), Josep Maria Rebés (musicòleg), Enric Ros (periodista) i Albert Torrens (periodista).

El número especial es presentarà amb una trobada i una foto de família amb els músics que apareixen a la llista i amb els hereus o els responsables de les fundacions dels artistes ja desapareguts. Hi participaran Margarida Ullate (directora de la Fonoteca de la Biblioteca de Catalunya), Lluís Gendrau (director editorial del Grup Enderrock) i Oriol Pérez Treviño i Víctor García de Gomar, que han coordinat i participat en l'elaboració de la llista.

Tots els matins del món
Aquest número especial de la revista també inclou l'edició en DVD del màster restaurat de la pel·lícula Tots els matins del món (Alain Corneau, 1991), amb banda sonora única de Jordi Savall.
 

Flyer presentació 440Clàssica&Jazz número 50

Especial: Llistes
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, jazz, 440Clàssica&Jazz, 440, música clàssica, revista

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.