Estrenes

Toni Xuclà, dues arts i tres històries

Estrenem el segon avançament del disc que posa la banda sonora a l'espectacle ‘Shen Nü i altres tresors amagats’

| 13/05/2019 a les 11:45h

Toni Xuclà
Toni Xuclà | Arxiu de l'artista
Avui a Enderrock.cat estrenem la cançó "Apressem el pas" musicada per Toni Xuclà. El tema és el segon avançament del disc Shen Nü i altres tresors amagats (Picap, 2019), que és la banda sonora de l'espectacle del mateix títol que es va presentar per primer cop el passat novembre al Teatre Principal de Sabadell. El projecte barreja música en directe amb tres peces audiovisuals.



El tema que estrenem és un dels que musiquen el primer film, que porta per nom Shen Nü i que es va gravar l'any 1934 a Shangai. Xuclà musica un poema del Shijing, la primera antologia poètica xinesa, traduït per Manel Ollé i que data dels segles VII al X abans de Crist. En aquest projecte, Toni Xuclà s'ha acompanyat d'Eva Kaué (veu i teclats), Oriol Aymat (violoncel) i Ravid Goldschmidt (hang), per posar música als tres films.

Toni Xuclà és l'artífex d'aquesta obra on es mostren tres pel·lícules dels volts dels anys 30 en contextos molt diferents: Shen Nü (Shangai, 1934), El més sublim (Costa Brava, 1926) i Sanko i el pop (Japó, 1934). Són tres peces mudes que se sonoritzen amb la música composta pel maresmenc. Amb un equilibri entre les dues arts, l'obra pretén parlar de tresors, de la bondat, de l'amor i de la família. 

Tot i que ja fa mesos que l'espectacle està en marxa, la presentació oficial d'aquest disc que en conté la banda sonora no serà fins al proper 19 de maig, en un acte a la Filmoteca de Catalunya on els quatre músics de l'espectacle oferiran un concert.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Apressem el pas, Shen Nü i altres tresors amagats, Toni Xuclà, cinema, Japó, Filmoteca de Catalunya, videoclips, estrenes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.