Festivals

Tot el que has de saber sobre el Canet Rock 2019

La proposta musical inclou grups joves i altres amb un llarg recorregut

El festival va exhaurir les entrades el passat mes de febrer

| 08/05/2019 a les 14:00h

Canet Rock
Canet Rock | Àlex Carmona
El pròxim 6 de juliol el festival Canet Rock celebrarà la sisena edició del segle XXI i el Pla d'en Sala, un cop més, s'omplirà de gom a gom durant les dotze hores de música ininterrompudes. Que Canet serà una olla no és cap novetat, de fet les entrades per a l'edició d'aquest any (com ja ha passat en anteriors edicions) estan exhaurides. El motiu d'aquest èxit? Les actuacions de grups de l'escena catalana actual que mobilitzen milers de persones, alguns de més nous i altres que ja fa temps que formen part de l'imaginari col·lectiu. Aquesta és la paleta de colors d'un cartell que no sorprèn, però que funciona de mala manera:

Els de tota la vida
Dos dels grups catalans que més han perdurat en el temps no es perdran la cita maresmenca: Els Pets tornaran al festival després de la seva aparició a l'edició del 2016, i la Companyia Elèctrica Dharma també repetirà, i és l'únic grup que ha tocat a les edicions dels setanta i les del nou segle. La Casa Azul és el tercer grup amb una dilatada experiència als escenaris que també serà a Canet; Guille Milkyway i companyia visitaran el festival per primera vegada. Les tres bandes tornen amb força amb nous treballs sota el braç, que no perden l'essència, alhora que es reiventen amb noves sonoritats. 


Les veus femenines
La reivindicació feminista també ocupa un lloc en el cartell d'enguany; el dret de les dones músiques a ocupar els grans escenaris del país s'acompleix a Canet amb les artistes Roba Estesa, Ju i Suu. També grups com la Companyia Elèctrica Dharma, Itaca Band, Els Catarres i Xavi Sarrià i el Cor de les Fera tenen dones a les seves files.


La representació valenciana
Actualment l'escena valenciana està en auge, però ja fa anys que els grups i artistes del País Valencià són ben presents en el circuit musical català. Cadascun amb el seu estil, Zoo, Xavi Sarrià i el Cor de la Fera i el mític Miquel del Roig formen part del bloc valencià del Canet Rock.


La gran festa catalana
La Pegatina, Els Catarres, Buhos, Oques Grasses i Itaca Band fa temps que omplen massivament els escenaris d'arreu del territori i alguns ho fan també arreu del món. Tots ells coneixen ja el festival, i un any més acudiran a la cita per posar tot el públic a ballar a ritme dels diferents estils que dominen. Si una cosa tenen tots en comú és que els concerts de tots ells s'acaben convertint en una gran festa. En aquest cas la xerinola tindrà un final màgic del qual es podrà gaudir mentre surt el sol: la música que sonarà en aquell moment serà la de Doctor Prats, que posarà el punt final a la sisena edició del Canet Rock. 

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals, Canet Rock, Canet Rock 2019, Canet de Mar

COMENTARIS

Parell d'errades

Àlex Giral, 08/05/2019 a les 17:40

Hola,

Us comento un parell d'errades que he identificat llegint la peça. La primera és purament ortogràfica: al bloc "Les veus femenines", hi heu posat "el Cor de les Fera", quan és "el Cor de la Fera" (més endavant ja ho poseu bé).

La segona fa referència a Miquel del Roig. L'heu inclòs al bloc del País Valencià, quan ell és de L'Ametlla de Mar (Tarragona).

Us ho comento només per ajudar ¯_(ツ)_/¯

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.