festivals

La bruixa s'apodera del cartell de l'Aquelarre

La dissenyadora segarrenca Neu Sociats és la creadora del cartell

La gran festa del foc i la música se celebrarà del 30 d'agost a l'1 de setembre

Albert Parra serà el nou director artístic de l'Aquelarre de Cervera

| 09/05/2019 a les 15:40h

Aquelarre 2018
Aquelarre 2018 | Xavier Mercadé
L'Aquelarre de Cervera ha presentat el cartell oficial de la 42a edició, una obra creada per Neu Sociats. La dissenyadora segarrenca ha agafat la figura de la bruixa, personatge en el qual s'origina la festivitat cerverina, per crear una imatge lliure, forta i valenta. La bruixa es presenta amb un cos nu femení en actitud desafiant que ha estat inspirada en La Llibertat guiant el poble del pintor romàntic francès Eugene Delacroix

L'objectiu de l'artista era fer un homenatge a totes les dones que van ser acusades de bruixeria i, per tant, van ser perseguides, torturades i assassinades. A més, Sociats també volia crear una figura femenina sense cap connotació sensual ni de bellesa per reivindicar la dona com a individu empoderat i despullat de cànons estètics imposats. 

Des de la regidoria de l'Aquelarre estan molt contents amb el resultat del cartell i amb l'aposta per l'empoderament femení. Després de molts anys amb cartells inspirats en el mascle cabró, un personatge hipermasculinitzat, valoren molt positivament tenir a una bruixa com a única protagonista. La regidoria ha anunciat que la primera setmana de juny es farà la presentació oficial del programa del festival d'enguany a Barcelona i es presentarà la col·laboració amb el festival CruïllaBCN.
 

Cartell de la 42a edició de l'Aquelarre de Cervera

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, cartell, Aquelarre, Cervera, Aquelarre 2019, festivals, bruixes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.