REVISTA

La música valenciana es reivindica amb Enderrock

L'acte ha tingut la presència del periodista Xavier Aliaga i de la directora adjunta de música i cultura popular valenciana de l'Institut Valencià de Cultura, Marga Landete

El Diluvi, Miquel Gil, Feliu Ventura, Auxili i Dj Rule també han acudit a la presentació

| 09/05/2019 a les 16:00h

Foto de presentació de la revista 'Enderrock' a València
Foto de presentació de la revista 'Enderrock' a València | Enderrock
Aquest migdia s'ha presentat al Teatre Principal de València la revista Enderrock 289, l'especial de l'escena musical valenciana que tenia com a portada el pop-folk d'El Diluvi. Ha presentat l'acte Xavier Aliaga, periodista d'El Temps, i hi han intervingut també Marga Landete, directora adjunta de música i cultura popular valenciana de l'Institut Valencià de Cultura, i el director editorial de Grup Enderrock, Lluís Gendrau.
 
Durant la intervenció de Gendrau, el director de la revista ha recordat la presentació de la revista Enderrock fa 25 anys a la plaça de Bous de València, moment des del qual la publicació ha estat "testimoni privilegiat del que ha anat passant a l'escena valenciana". Segons ha afirmat Gendrau, "el panorama musical valencià és el més vital i el de més creixement de tots els territoris de parla catalana, ja que viu un dels millors moments de la seva història".
 
El periodista Xavier Aliaga ha obert una taula rodona al voltant de la salut de la música valenciana apostant per la diversificació d'estils del País Valencià, on han assistit alguns músics protagonistes de la revista 289, com Òscar Briz, Miquel Gil, Auxili, Dj Rule, Loren D, Capella de Ministrers, Amores Grup de Percussió, Jesús Santandreu i Sis Veus, entre altres.  
 
L'artista Miquel Gil ha introduït en una intervenció que l'anomenada 'crisi' que està vivint el panorama valencià s'ha d'encarar com una transició cap a noves estructures per la indústria. Dins aquest mateix tema de debat, els assistents han parlat sobre el paper dels mànagers en benefici de l'artista i sobre la necessària implicació de les institucions valencianes perquè l'escena cultural creixi. En aquesta línia, Feliu Ventura ha reivindicat la figura del 'mànager d'autor', un tipus de professional que cuidi el músic i el guiï en la seva carrera musical. La resta dels assistents també han posat de relleu la urgència d'una acció més directa per part del govern per tal que la música valenciana mantingui la vitalitat.
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Teatre Principal de València, Xavier Aliaga, Marga Landete, especial País Valencià, Feliu Ventura, El Diluvi, Auxili, Miquel Gil, Dj Rule, Loren D, Capella de Ministrers, Amores, Liquen records, L'Emperador, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.