La Tria

Núria Picas: «La música d'Enya em regala la mateixa pau que les muntanyes de l'Himàlaia»

Joan Dausà, Gertrudis i Lluís Llach són alguns dels artistes que sempre acompanyen la ultraatleta

| 15/05/2019 a les 11:40h

Núria Picas
Núria Picas | Xavier Mercadé

Des de ben petita, Núria Picas ha estat una gran amant de les muntanyes i la naturalesa, i aquesta passió l'ha dut a superar grans adversitats i a poder complir els seus somnis i fer dels paratges més salvatges la seva vida. Ha aconseguit reptes a l'abast de molt pocs, com proclamar-se campiona de la Copa del Món d'Ultra Trails, o guanyar prestigioses carreres alpines d'arreu del món. Tots aquests mèrits li han valgut la Creu de Sant Jordi concedida per la Generalitat aquest mateix any. Hem parlat amb ella per saber les quines són les cançons que sempre l'acompanyen.


1. Cançó que et remeti a la primera ultra trail en què et vas proclamar campiona mundial.
"The last of the Mohicans", de Trevor Jones i Randy Edelman (banda sonora de la pel·lícula The last of the Mohicans).


"És la cançó que posen a la sortida de la cursa Cavalls del Vent. És molt emotiva i em fa plorar recordant tot el que he aconseguit."

2. Una cançó per a la victòria.
"Conquest of Paradise", de Vangelis


"És la banda sonora de la Ultra Trail del Mont Blanc, una cursa de 170 quilòmetres que fa la volta al Massís del Mont Blanc. Aquesta cursa és la més prestigiosa del món, i vaig tenir la sort de guanyar-la l’any 2017. Vaig fer realitat el meu somni com a corredora d’ultrafons."

3. Una cançó en la qual pensis quan es complica una cursa.
"El so del cim", de Manuela Kant


"Quan es complica una cursa, normalment es fa silenci i no escolto música, però podria ser perfectament "El so del cim". La cançó diu: 'Consciència, sento, no penso'. Quan les coses es compliquen val més posar la ment en blanc i tirar endavant, no cal donar-hi més voltes, cal sumar quilòmetres malgrat el dolor, fins a arribar a acariciar el somni."
  
4. Cançó que et recordi l'expedició al Makalu.
"Only Time", d'Enya


"La música d’Enya em transporta i em projecta somnis i paisatges encara per conquerir. També em regala pau, la mateixa que em donen les muntanyes de l’Himàlaia quan les visito."
 
5. Cançó per entrenar al Pedraforca. Ens pots explicar el mètode de pujar-lo dues vegades?
"Dreams", de The Cranberries


"La manera més eficaç de pujar dues vegades al Pedraforca és deixar la clau del cotxe a dalt del cim i baixar la tartera fins a arribar al refugi. Un cop allà no queda cap més opció que tornar a pujar-hi. D'aquesta cançó me n'agrada molt l’inici, em dona molta empenta, aquell plus d’energia per anar més ràpid."

6. Cançó dels Premis Enderrock d’enguany. 
Qualsevol de Joan Dausà


"A la meva parella i a mi ens agrada molt en Dausà. El vam veure allà en directe i ens va encantar. A més, vaig tenir la sort de compartir algunes paraules amb ell abans que saltés a l’escenari."

7. Cançó que et remeti a Aire lliure, el teu programa a TV3.
"Aire", de Gertrudis 


"Aquesta cançó és la melodia del programa i crec que no podia ser cap altra. Francament, la direcció del programa va tenir molt d’encert en l’elecció del nom i la cançó que l'identifica."

8. Cançó que t'agradaria haver compost.
"Sherry Darling", de Bruce Springsteen


"M’encanta el Boss i totes les seves cançons. Si bé és cert que 'Sherry Darling' no és la meva preferida, és la que m’agradaria haver compost. És brutal el bon rotllo que transmet i l’escolto moltíssim, sobretot quan vaig amb cotxe. Segur que els meus amics més propers, quan la senten, pensen en mi, perquè els l'he fet escoltar moltes vegades."

9. Cançó que et recordi quan els teus pares et van transmetre la passió per la muntanya. 
"Puja a l’avió", de La Trinca


"Quan érem petits a casa només teníem tres cassets i sempre escoltàvem el mateix. La Trinca ens feia riure molt, ja eren avançats a la seva època i no m’estranyaria que els donessin la Creu de Sant Jordi, se la mereixen més que ningú."

10. Cançó que escoltis abans o després d'una cursa. 
"Viatge a Ítaca", de Lluís Llach


"És evident que les ultra trails no les corro sola, així que abans d'emprendre la sortida, l'escolto pensant en tota la gent que és al meu costat i em segueix. Corro per mi i per ells."

Especial: La Tria
Arxivat a: Enderrock, muntanya, Joan Dausà, ultratleta, Núria Picas, la tria, Bruce Springsteen, Lluis Llach, Ultra Trail, Gertrudis, The Cranberries

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.