Estrena

La fugida d'Anairam; escolta «Digue'm»

El duet torellonenc estrena aquesta cançó, que formarà part del disc que publicarà el 7 de juny

| 16/05/2019 a les 10:39h

Anairam
Anairam | Ferran Vilarrasa
Els torellonencs Arnau Pallarols i Aleix Vilarrasa són Anairam, un duet que es va reunir al voltant de les cançons que ja fa temps que cultiva Pallarols acompanyades només de piano, veu i bateria. Els dos músics formen part de la banda de math-rock Wood, i de fet va ser als assajos quan van decidir muntar el nou grup. Just avui ens presenten el segon avançament del seu primer disc, Anairam II (autoeditat, 2019), que sortirà publicat el 7 de juny. La cançó es diu  "Digue'm".
 


La cançó parla de la sensació de voler fugir, literalment o metafòricament, però amb la necessitat de tenir el suport d'una altra persona que t'animi a fer-ho. Pallarols confessa que últimament fa les lletres sense paper i llapis: "Toco la part del teclat i improviso la melodia i la lletra. La lletra surt de manera quasi inconscient i un cop acabada hi vaig trobant el sentit".

El pianista de Torelló porta anys fent cançons com a Arnau Pallarols primer, d'una manera més expansiva i tocant molts instruments, i darrerament centrant-se més en l'instrument que ha estudiat. El 2017 va publicar el primer disc com a Anairam i ben aviat va voler que en Jimmy (Aleix Vilarrasa) se sumés al carro per crear música pròpia acompanyat i per experimentat a través d'una formació poc habitual. Sobre el procés creatiu, Pallarols relata que tots els temes els compon ell sol a casa, i després: "Al local hi afegim la part de bateria. No acostumo a tenir la bateria definida així que ho crea tot en Jimmy i d'aquesta manera el tema evoluciona i canvia".

El jazz oníric és el punt de partida perquè les improvisacions dels dos músics flotin per l'aire, acostant-se a estones al rock espacial o al pop de cambra de tons somiadors. Les oportunitats per veure aquest duet còsmic arriben abans que surti el disc i tot; aquest dissabte 18 de maig seran al festival FET de Torelló i el dissabte 25 del mateix mes a la sala Breakout de Sabadell en el marc del cicle Bird Day Nights acompanyant Carles Bertran.
 

Portada de 'Anairam II'. Foto: Adrià Ballús

Especial: Estrenes
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Wood, Digue'm, Anairam, Torelló, estrena, jazz

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.