Actualitat

L'aventura mexicana de Cala Vento

La formació empordanesa acaba de tornar d'una gira de nou concerts a l'altra banda de l'Atlàntic

| 22/05/2019 a les 18:00h

Cala Vento
Cala Vento | Anna Izquierdo
Picar pedra no és una activitat que només es pugui desenvolupar dins les fronteres d'un sol estat. Els grups de música solen començar fent concerts en el seu radi d'acció familiar i de mica en mica van ampliant els punts geogràfics on anar a tocar. Cala Vento no fa tants anys tenien els locals costaners de la Costa Brava com a lloc clau on aprendre com es fa això de tocar en directe, i ara el duet empordanès acaba de tornar de Mèxic, després de nou concerts pel país. És la segona vegada que l'Aleix i en Joan viatgen al país de l'Amèrica Central per tocar les seves cançons, ara el pretext ha estat el nou disc, Balanceo (Montgrí, 2019), i s'hi han trobat experiències difícils d'oblidar.


El maig del 2018 van fer la primera incursió en terres mexicanes dins la gira subvencionada pel Ministeri de Cultura Sounds from Spain. Aquella primera presa de contacte va ser bàsicament això, una presa de contacte a través de dues dates a Ciutat de Mèxic i Guadalajara que s'incloïen en fires musicals.

Aquells aparadors de propostes van servir a la jove banda per fer els contactes necessaris per tornar al país aquest maig del 2019. Les nou dates que ara han aconseguit moure han estat a través d'un mànager mexicà que també porta altres bandes de la península com Belako. L'epicentre de la gira era el festival Marvin de DF, i també tornarien a Guadalajara, però aquesta vegada picarien pedra de veritat perquè tocarien en ciutats més petites. Deixem que Joan Delgado, bateria del grup de power pop, ens expliqui amb alguns titulars l'estada a l'altra banda de l'Atlàntic.

La dada
"A Ciutat de Mèxic hi viuen 26 milions de persones, és el segon lloc on més gent escolta Cala Vento amb molta diferència."

El valor
"Que ens escoltin o ens escriguin ja no és notícia, però que a cada lloc on hem anat aquests dies ens haguem trobat gent que se sabia les cançons, per nosaltres continua sent increïble."

Vendes
"El primer cop que vam venir vam vendre només dos CDs. Aquest cop, en canvi, ha anat super bé, hem venut tot el que portàvem."

Edició mexicana
"El segell Buen Dia Records ens ha editat en casset aquest últim disc. Ells ens van escriure perquè coneixien el segell i els grups de La Castanya, ha estat una altra bona excusa per tornar a Mèxic."

El públic
"Quan tocàvem tothom estava molt atent, sembla que si ets d'Espanya et tenen bastant de respecte, perquè quan tocava el grup mexicà amb qui vam fer gira, Kill Aniston tothom parlava i l'ambient potser no era tant respectuós, però era més familiar, tenien més confiança en la banda".

L'anècdota
"Vam anar a tocar a Chalco, una ciutat metropolitana als afores de Ciutat de Mèxic, en un centre autogestionat amb cafeteria, un pati i un jardí amb escenari. Estàvem fent les proves i de cop va aparèixer una cabra, per allà. Sé que no sembla molt espectacular, però la cabra ve a simbolitzar que aquell barri era el més perillós de l'Estat de Mèxic, ja ho mig sabíem quan hi vam anar però fins que no hi ets no veus la crua realitat. Això, si no haguéssim fet gira amb un grup d'allà, no hauríem viscut."
 
 

Mañana nos vamos a mexicoo unos días y volviendo aterrizamos directo al Festival Tomavistas de Madrid a presentar el Balanceo al aire libre por primerisima vez en la peniiinsula 🥃🌿

Posted by Cala Vento on Monday, May 6, 2019
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Balanceo, Mèxic, Cala Vento, gira, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.