efemèride

Recordant La Tabacalera de la Bisbal

Els 30 anys del mític local bisbalenc es commemoraran amb els concerts de Komando Moriles, Club Moriarty, La Familia Manson, Els Pixess i Miok's

| 23/05/2019 a les 15:00h

Club Moriarty a La Tabacalera
Club Moriarty a La Tabacalera | Arxiu Tabacalera
La Tabacalera, històric local que entre el 1988 i el 1995 va servir com a incubadora de grups musicals de la Bisbal d'Empordà, celebra els 30 anys de la seva obertura amb un esdeveniment especial que tornarà a omplir de ska i rock els carrers de la ciutat empordanesa el pròxim 22 de juny.

La Tabacalera 1988-1995, tal com s'ha batejat la festa, portarà l'actuació de cinc dels grups més importants que van sortir del local autogestionat durant els seus vuit anys de vida. Komando Moriles, Club Moriarty, La Familia Manson, Els Pixess i Miok's seran els encarregats de transportar la plaça del Castell de la Bisbal a l'època en què grups com ara The Toasters, Dr. Calypso o la Polla Records feien una parada durant les seves gires a la ciutat del Baix Empordà en el local regentat per l'associació juvenil La Lluna Negra.

La celebració inclourà diverses activitats de caràcter lúdic i per a totes les edats. Des de les 12 del matí fins a altes hores de la nit es podrà gaudir de la festa en honor de La Tabacalera, i durant el dia hi haurà un vermut, arrossada popular, cercavila i una festa final a l'Alternativa on tocaran grups de l'escena actual bisbalenca com Fetus i Esteso's Combo. El mateix dia també s'inaugurarà una exposició dedicada a La Tabacalera en la qual es podran veure cartells i altres objectes relacionats amb el local social. 

Així i tot, el plat fort del dia seran els concerts que reuniran els cinc grups, tots dissolts actualment, que tornaran exclusivament per honorar la sala que els va veure néixer i créixer. A l'agost farà un any del primer concert commemoratiu de Club Moriarty a la Festa Major de la Bisbal amb altres grups de l'època com ara EndeRock, Wonderful Baby Dolls i Red Orange.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Empordà, efemèride, Miok's, La Polla Records, ska, Actualitat, Komando Moriles, Club Moriarty, Els Pixess, La Familia Manson, Dr.Calypso, Girona, La Bisbal d'Empordà

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.