Festivals

L'(a)phònica presenta el cartell definitiu

Cala Vento, Opus Jam, Pau Vallvé, Joana Serrat i Salvador Sobral són alguns dels artistes que participaran al festival banyolí

| 30/05/2019 a les 15:49h

Imatge il·lustrativa
Aquest matí s'ha presentat a la plaça major de Banyoles la setzena edició del Festival de la Veu, conegut com (a)phònica. La capital del Pla de l'Estany s'omplirà del 27 al 30 de juny amb més de quaranta propostes en les quals la veu serà la protagonista. El cartell està format per artistes nacionals i internacionals, consagrats i en creixement, grups i cantants en solitari, grups amb cançons originals o bandes de versions.

En l'apartat internacional destaquen Salvador Sobral, el flagrant guanyador d'Eurovisió l'any 2017, i la seva veu sensible i delicada; les versions de temes clàssics de Rage Against the Machine, Audioslave i altres bandes mítiques a càrrec de Brass Against, i la sinergia entre contrabaix i veu del portuguès Jorge da Rocha.
 

Presentació (a)phònica 2019. Foto: Arxiu del festival


Per la seva banda, en l'àmbit nacional trobem un gran nombre de propostes de gran qualitat. El festival engegarà el dijous amb el concert del raper banyolí Daura i el documental Negra de merda, que ell mateix protagonitza. Cala Vento i el seu nou disc, Balanceo (Montgrí, 2019), que aterrarà per primera vegada a les comarques gironines, Pau Vallvé i les seves melodies magnètiques i el folk de Joana Serrat són alguns exemples de la representació catalana al festival. A més, també podrem descobrir un projecte exclusiu de Marc Parrot, coproducció de l’(a)phònica amb el Mercat de Música Viva de Vic i el Festival Grec de Barcelona, Canimas – Jacquet – Mas, que commemora els vint anys de la gira que van dur a terme Roger Mas, Eduard Canimas i Gerard Jacquet o una adaptació en forma de monòleg de la Ilíada representada per l'actor Eduard Farelo. 

Per als més impacients
Avui mateix el festival oferirà un petit tastet de presentació amb el concert d'El Petit de Cal Eril a l'auditori de l'Ateneu de Banyoles a les 21 h. Aquesta actuació servirà perquè el bandautor de Guissona presenti les cançons del seu nou disc, Energia fosca (Bankrobber, 2019).
 

Cartell de l'(a)phònica 2019

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, aphònica, Salvador Sobral, Joana Serrat, El Petit de Cal Eril, Pau Riba, Pau Vallvé, Cala Vento, festivals, Banyoles

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.