Festivals

El juny ja és mes de festivals; 15 cites que no et pots perdre

Aquest mes comença l'època festivalera, i us proposem un seguit de festivals que ben aviat obren les portes

| 02/06/2019 a les 10:00h

Festivals
Festivals | Xavier Mercadé

Festival Ítaca
20 d'abril - 7 de juliol

El festival de l'Empordà va llançar el tret de sortida a la setena edició amb Zoo, LDS i Suu, i a partir d'aquest 31 de maig comença un seguit d'actuacions que volen reivindicar el dret a la cultura. Els directes tindran lloc en diferents entorns idíl·lics del Baix Empordà, on actuaran artistes com Albert Pla, Clara Peya, Núria Graham, Doctor Prats i Lildami entre altres. 


Lo Riu Sona Festival
1 de juny

Enguany a Amposta se celebra la segona edició d'aquest festival solidari, que durant una nit omple de música i gastronomia de food trucks la capital del Montsià. Cinc grups catalans, Lildami, Doctor Prats, Oques Grasses, Buhos i Porto Bello, amenitzaran la festa que començarà a les 19.30 h i s'allargarà fins ben entrada la nit. 

London Catalan Festival
1 i 2 de juny

Londres i els Països Catalans s'agermanen per segon any consecutiu amb aquest festival impulsat per Nora Jorba, una jove catalana, al PizzaExpress Jazz Club, situat al barri del Soho londinenc. Enguany està dedicat a la connexió del jazz amb altres gèneres com el flamenc, la bossa nova i el fado amb les actuacions de Clara Peya, Pere Navarro QuintetMel Gimard, Rita Payés amb Elisabeth Roma i Marco Mezquida.

Festival Jardins de Pedralbes
5 de juny - 15 de juliol

Aquest festival que se situa als idíl·lics Jardins del Palau de Pedralbes arriba enguany a la setena edició. Durant el mes de juny i part del juliol, el Palau s'omplirà de música i gastronomia, combinant els grans concerts a l'escenari principal amb els de l'escenari Village. Dins la programació d'aquest any hi trobem noms tan destacats com els de Carla Bruni, Diego El Cigala, Joan Dausà, The Beach Boys, Il Divo, Woody Allen o Mariah Carey, entre molts altres. 


El Gat Bornaix
6 de juny

L'onzena edició, com ja és tradició, d'aquesta festa se celebrarà al claustre del Monestir de Sant Miquel de Cruïlles. Es tracta d'un festival de música emergent que té lloc gràcies a la voluntat dels veïns d'aquest municipi del Baix Empordà de preservar el seu patrimoni i donar a aquest indret un ús cultural. Enguany passaran pel festival el pop metafísic de Marialluïsa i l'indie de Kids From Mars, entre altres.

Festa de la Música de Sudanell
7 i 8 de juny

Cultura, música, tradició i poble són els eixos vertebradors d'aquesta festa que se celebra des de fa nou anys a Sudanell, un poble del Segrià. Enguany, a més, aquest festival adopta el lila com un dels colors corporatius en suport a la lluita feminista. Durant aquest cap de setmana de juny passaran per l'escenari d'aquest poble artistes tan destacats com Clara Peya, El Petit de Cal Eril, Pau Vallvé, Suu, Senyor Oca i La Terrasseta de Preixens, entre d'altres.

Rodautors
8 i 9 de juny

Aquest festival va néixer fa tres anys amb la voluntat d'enfortir l'escena de música d'autor i alhora donar visibilitat a petits pobles amb encant de Catalunya. Enguany, aquesta tercera edició se celebrarà a Torrebesses (Segrià) i hi haurà quasi vint actuacions entre les quals hi trobem cinc cantautors i cantautores de renom com Sandra Bautista o Xarim Aresté i dotze artistes escollits mitjançant el certamen que ha impulsat la mateixa organització.

Embassa't
14 i 15 de juny

El Festival Independent del Vallès celebra aquest any l'onze aniversari. El festival, que tindrà lloc al recinte La Bassa de Sant Oleguer de Sabadell, disposarà de tres escenaris pels quals passarà el millor de l'escena alternativa catalana, de l'Estat i, fins i tot, amb alguna incursió europea. A més, des de l'organització s'aposta per la sostenibilitat i una gastronomia de quilòmetre zero. Artistes com El Petit de Cal Eril, Germà Aire, Clara Peya i Cala Vento, entre molts altres, seran els protagonistes de la festa, juntament amb el públic que hi acudirà.


Vinya&Art
14 i 15 de juny

Entre caves i camps, Sant Cugat Sesgarrigues (Alt Penedès) és el lloc escollit per aquest festival que enguany arriba a la tercera edició. A les caves Elyssia de Freixenet s'hi barrejaran la música i la gastronomia maridades pels millors caves de la companyia. En les dues nits que dura el certamen passaran per l'escenari Doctor Prats, Sense Sal, Joana Serrat i Mishima, grup que celebra vint anys de trajectòria.

FIMPT
14 i 16 de juny

Als seus quasi quaranta anys d'història, el Festival Internacional de Música Popular i Tradicional, que se celebra a Vilanova i la Geltrú, enguany recupera l'emblemàtica plaça de la Vila com a escenari principal. Aquest festival fa 39 anys que treballa per donar a conèixer la música d'arrel tant de la cultura catalana com de cultures d'altres indrets del món. Pels escenaris de la capital del Garraf aquest any hi passaran Clàudia Cabero, guanyadora del concurs Sons de la Mediterrània 2018, el valencià Miquel Gil o la banda Amsterdam Klezmer Band, entre altres.

Festivalot
15 i 16 de juny

Els Amics de les Arts van idear aquest festival fruit de la necessitat de crear un esdeveniment on grans i petits poguessin gaudir dels directes dels seus grups preferits. Així va néixer el Festivalot, dedicat a gaudir de la música en família. La capital gironina acull des de fa cinc anys aquesta festa on es barregen diferents estils musicals amb altres activitats que giren al voltant de la música. Aquest any podrem gaudir de la música de grups com Reggae per Xics, Doctor Prats, Hit per Nadons, The Penguins, Joan Dausà, entre altres.


Nowa Reggae
21-23 de juny

Aquesta festa jamaicana arriba enguany a la catorzena edició. Durant un cap de setmana Vilanova i la Geltrú s'omple de la millor música reggae en un festival que combina aquestes actuacions amb altres activitats culturals i esportives. Situat davant la platja de la capital del Garraf, el festival acull artistes vinguts de Jamaica i d'altres llocs del món. Enguany noms com Mellow Mood, Double Jabs, Manudigital i Sentinel Sound, formen part del ventall d'artistes que hi oferiran els seus concerts. 

Clownia
27-30 de juny

El festival organitzat per Txarango a Sant Joan de les Abadesses té com a voluntat fer de la cultura una eina de transformació social. Durant els dies que dura el festival es combinaran concerts amb xerrades i tallers que parlen sobre la configuració de la societat actual des d'un punt de vista crític, i s'hi podran veure diverses actuacions de circ amb companyies internacionals. Aquest any el festival porta les actuacions d'Oques Grasses, Buhos, Doctor Prats i la Dharma, a més de Pupil·les, LildamiMafalda, Suu i Judit Neddemann, entre molts altres.

(A)phònica

27-30 de juny

El Festival de la Veu de Banyoles dedica els quatre dies a omplir la ciutat de propostes artístiques que tenen com a eix vertebrador aquest instrument tan preuat. Des de fa setze anys el festival acull un seguit d'artistes, tant reconeguts com emergents, per omplir la ciutat de música i altres activitats, a la vegada que dona a conèixer la capital del Pla de l'Estany. Enguany durant els dies que dura el festival podrem veure-hi actuar artistes com El Petit de Cal Eril, Salvador Sobral, Pau Vallvé, Joana Serrat i Menut, guanyador del Premi Joventut del Sona9 2018, a més d'altres artistes.

Festival'era
29 juny

El Festival Rural de Música Alternativa i Electrònica celebrarà la novena edició a la Masia Can Gascons de Llagostera, entre camins i zones de pastura. El festival sorprèn tant per l'entorn on es du a terme com per la proximitat que ofereix entre els artistes i el públic assistent. Pretén ser una festa amb ànima, apartada de les grans urbs i la massificació; un esdeveniment que acull concerts d'artistes nacionals i internacionals en un entorn que difícilment es pot veure en un altre festival. Kornél Kovács, Mlir, Barnt i Iro Aka són alguns dels noms destacats d'aquesta edició.

Arxivat a: Enderrock, El Gat Bornaix, Estereofònics, Fimpt, London Catalan Festival, Lo Riu Sona Festival, Rodautors, Vinya&Art, Embassa't, (A)Phònica, Festivalot, Nowa Reggae, Festival'era, Festival Jardins de Pedralbes, Festival Ítaca, Clownia, llistes, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.