Actualitat

«Juez y parte», la sentència de Brighton 64 al judici del procés

La banda mod barcelonina estrena una nova cançó acompanyada de videoclip que formarà part del seu nou disc

Pepet i Marieta respon a Vox amb un videoclip a favor de la llibertat d'expressió

| 04/06/2019 a les 10:30h

Fotograma de \'Juez y parte\'
Fotograma de "Juez y parte"
Aprofitant l'informe final de la Fiscalia en el judici del Procés, la mítica banda mod Brighton 64 ha estrenat "Juez y parte". La cançó és una crítica contra el sistema judicial espanyol per les actuacions relacionades amb el judici contra els polítics catalans i els seus continus atacs contra la llibertat d'expressió. Per tot això, el grup barceloní ha decidit estrenar avui aquest nou tema que formarà part del seu pròxim disc que seguirà publicant el segell BCore.


La lletra de "Juez y parte" és una de les més punyents del grup; està formada per un conjunt de reflexions dirigides a la classe política, la nul·la divisió de poders entre justícia i política, la manca de llibertats, etc. La cançó ve acompanyada d'un videoclip en el qual es poden veure imatges dels quatre integrants de Brighton 64 interpretant el tema, combinades amb dibuixos animats al·legòrics sobre la llibertat o la justícia. Tot i que el tema va ser escrit ja fa uns mesos, la banda ha trobat que avui era el millor moment per publicar la seva nova cançó, per afegir així el seu granet de sorra en la defensa dels presos polítics i la llibertat d'expressió. 

Brighton 64 en estat pur
Aquesta cançó representa l'essència d'un dels primers grups mod catalans. Nascuts la tardor del 1981 a mans dels germans Ricky i Albert Gil (fills de l'advocat i activista pels drets humans August Gil), el grup va estar actiu durant tota la dècada dels vuitanta, al final de la qual va començar a canviar-se de nom i a bifurcar-se en bandes també d'estil britànic com Los Brigatones, Top Models o Matamala.

El 2011 el grup va decidir tornar als escenaris i des de llavors ja ha editat tres discos, un més que durant seva la primera època. La cançó que estrenen avui formarà part del quart disc d'aquesta segona joventut de la banda barcelonina.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Procés, judici, Juez y parte, actualitat, Brighton 64, llibertat d'expressió, videoclip

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.