Festivals

Tot preparat per la 39a edició del FIMPT

Magnífico, Punt de Malura i Karlos Subijana són les últimes confirmacions del cartell d'enguany

| 13/06/2019 a les 13:31h

Magnífico
Magnífico | Arxiu de l'artista
Aquest cap de setmana, del 14 al 16 de juny, tindrà lloc el 39è FIMPT, el Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú. Amb les incorporacions de Magnífico, Punt de Malura i Karlos Subijana al cartell es tanca la programació d'enguany i queda tot preparat per a un cap de setmana ple de música a la localitat del Garraf. 

Magnífico portarà els temes del seu nou disc, Charlatan de Balkan (Dom Svobode, 2016), a la plaça del Port de Vilanova. El cantautor i xòuman eslovè ens sorprendrà amb el seu estil eclèctic, mestís entre la música balcànica tradicional i el funk, passant per la música gitana i el pop mainstream. A més, també podrem gaudir de Punt de Malura i la seva visió de la música tradicional catalana, i de l'espectacle Arkakusoak Ametsetan realitzat per Karlos Subijana, que ens instruirà en la música tradicional d’Euskal Herria i diversos instruments de la música d'arrel del País Basc.

Entre les novetats d'aquesta edició del festival es recuperarà l'emblemàtica plaça de la Vila com a escenari central. El diumenge 16 de juny a la tarda hi actuarà Miquel Gil, presentant el seu aclamat àlbum Geometries (Temps Record, 2019), i el precedirà la cantant Clàudia Cabero, guanyadora del Concurs Sons de la Mediterrània 2018, que també presentarà el repertori del nou àlbum que està preparant.

Amsterdam Klezmer Band, grup emblemàtic de la ciutat holandesa i referent europeu amb una música festiva basada en el klezmer –la música de les comunitats jueves del centre i l'est del continent–, al qual afegeixen reggae, jazz, ska, etc. Igualment festius, i tavernaris, són els empordanesos La Puça –anteriorment coneguts com La Puça Diatònica–, que presentaran al FIMPT el seu primer disc, L'any de la picor (U98 Music, 2017). L'acordionista del Camp Guillem Anguera hi presentarà el treball 14 km (DNDiskak, 2017), a més de fer alguna referència al seu disc en solidaritat amb els presos polítics i exiliats Groc (DNDiskak, 2018). El festival també realitzarà un homenatge al cantant de folk nord-americà Pete Seeger en l'any del seu centenari amb diferents celebracions durant tot el dissabte 18 de maig i una exposició dedicada a la seva figura.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Magnífico, Karlos Subijana, Claudia Cabero, Punt de Malura, festivals, Miquel Gil, Amsterdam Klezmer Band

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.