Actualitat

«Mister Vivancos? Soc Jennifer López...»

El compositor barceloní Bernat Vivancos explica com va rebre l'encàrrec de fer uns arranjaments corals contra rellotge per a la gira actual de la cantant

La música dels Goya i els Gaudí

| 14/06/2019 a les 11:11h

Bernat Vivancos
Bernat Vivancos | Michal Novak
El passat 7 de juny va arrencar la gira mundial It's My Party: The Live Celebration, amb què Jennifer López celebra els seus cinquanta anys. Un dels moments apoteòsics dels concerts és aquell en què presenta a la seva filla Emme Anthony, d'onze anys, i, enmig d'excessos escenogràfics molt 'a l'americana', canten a duo "Limitless". Els arranjaments corals encarregats d'enlairar les dues veus i de sobreposar-se a la cridòria general són obres de Bernat Vivancos, que els va haver d'escriure amb certa urgència. 

Tres setmanes abans de començar la gira, Vivancos va rebre una trucada. Era la popular cantant, que li va explicar que necessitava com abans millor uns 'cors d'àngels' per a aquesta cançó. "La veritat és que al principi em va costar una mica d'entendre-ho", reconeix el músic. Sembla que JLO havia vist l'actuació de Rosalía versionant "Me quedo contigo", de Los Chunguitos, a la cerimònia de lliurament dels darrers Premis Goya, amb arranjaments de Bernat Vivancos i la participació del Cor Jove de l'Orfeó Català (tot i que no descartem que veiés la portada del número 46 de la revista 440Clàssica&Jazz, dedicada al músic i professor de Composició i Orquestració de l'Esmuc).

​"El que és interessant és que m'hagi triat per arranjar la música d'aquest moment tan apoteòsic, a mi que em dedico a fer una música molt concentrada i en principi més tancada destinada a un àmbit més especialitzat. Jo no soc arranjador, i encara menys em dedico a fer aquest tipus de música, però com en el cas de Rosalía, m'agrada que escoltin la meva música i em facin aquests encàrrecs. Et fa traspassar fronteres i és un contrast molt fort i interessant amb la meva feina quotidiana", reflexiona Vivancos.

"Tant a Rosalía com a Jennifer López els vaig dir que podia assumir les presses i les urgències, però que tinc el meu estil, i els va semblar bé", continua el músic, que ara mateix treballa, entre altres projectes, en un àlbum amb la cantant Núria Rial i violes de gamba, i també en la composició d'una sèrie de nou o dotze Responsoris de Setmana Santa que editarà, quan arribi el moment, Neu Records. "Això és a les antípodes de l'encàrrec de Jennifer López, és música sacra, a capel·la, molt concentrada. És un projecte a llarg termini", explica el músic.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Jennifer Lopez, Bernat Vivancos

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.