Festivals

Ja és aquí el Festival de Jazz de València

Gregory Porter, Kyle Eastwood i Perico Sambeat són alguns del integrants de la programació d'enguany

Un estiu de jazz a la Pedrera

| 16/06/2019 a les 10:00h

Kenny Barron trio
Kenny Barron trio | Arxiu de l'artista
Des de fa dècades, la societat valenciana ha sentit passió per la música i per tot el que l'envolta, i el jazz ha trobat en aquesta regió un dels seus nius més prolífics a l'estat espanyol. Des de fa anys, els jazzmans valencians són entre els més transgressors del territori, amb noms com Perico SambeatToni Belenguer o David Pastor. A més, des de fa uns anys la prestigiosa universitat Berklee de Boston ha creat una sucursal a València. Tot aquest caldo de cultiu ha provocat que el Festival de Jazz de València, que aquest any realitza la 23a edició, s'hagi convertit en un lloc de peregrinatge.

Torna el Festival de Jazz al Palau de la Música de València, que des del 26 de juny fins al 7 de setembre omplirà de swing els carrers de la ciutat. L'edició d'enguany porta un cartell de luxe format per artistes de primer nivell a escala nacional i internacional. Segons Enrique Monfort, coordinador del Festival Jazz al Palau de la Música de València, "al festival hi continuen actuant grans figures del jazz internacionals, però en equilibri amb la presència de músics valencians. Aquesta premissa era fonamental, la base de la música valenciana és molt sòlida, hi ha un planter jazzístic molt important". 

Fent una ullada al cartell es pot observar una gran quantitat de músics referents de fora de les nostres fronteres. Entre altres, podem destacar Kenny Barron, que ens transportarà amb l'ajuda del piano als anys cinquanta amb el seu bebop vertiginós, o Kyle Eastwood i les seves atmosferes complexes i magnètiques. També destaquen altres noms, com el crooner Gregory Porter, la saxofonista Melissa Aldana i el seu projecte que musica Frida Kahlo, o la cantant Madeleine Peyroux.

El cartell nacional també està format per artistes de primer nivell: Perico Sambeat i el seu ensemble, que reproduirà les vertiginoses composicions de Don EllisMartirio i el seu estil camaleònic i original, el quintet d'Albert Palau i el seu projecte Flight mode o l'engranatge perfecte que formen el piano superdotat d'Abe Rabadé i el seu trio.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals, Festival de Jazz de València, martirio, Perico Sambeat, Gregory Porter, jazz

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.