Festivals

Sons Solers, el festival que es cuina a foc lent

Joan Miquel Oliver, Joan Dausà i Pavvla són alguns del artistes que desfilaran pel festival de Sant Pere de Ribes

Joan Dausà es pren un descans

| 08/07/2019 a les 18:00h

Mishima a l'edició del 2018
Mishima a l'edició del 2018 | Enric Vernet
El boom dels festivals és una realitat. Ja fa anys que el que busca molta gent en el camp musical és cada cop més en un format de festival, en el qual en pocs dies puguis gaudir d'una gran oferta de grups de música. El Sons Solers, nascut ara fa sis anys, és del format de festivals d'un únic dia, que prioritza la comoditat i la qualitat i no la quantitat. Un cartell de la terra, una estètica cuidada i un entorn idíl·lic són alguns dels motius pels quals el Sons Solers s'ha convertit en una alternativa als multitudinaris festivals de masses.

Aquest divendres a la Finca Mas Solers de Sant Pere de Ribes es podrà gaudir de la sisena edició del Sons Solers. El cartell d'enguany és una selecció cuidada de diferents grups nacionals que creen un mosaic representatiu de l'escena actual catalana. La jornada musical començarà amb música a peu de terra, a les 19.30 h la ZeBRASS Marching Banda, la banda de Vilanova i la Geltrú portarà un repertori basat en versions de grans èxits de la música pop, ska i reggae tocats en ruta mentre van descobrint l'espai al púbic.

L'encarregada d'obrir la programació de l'escenari situat als Jardins Mònaco serà Intana, el projecte de Núria Moliner que presenta el seu nou disc, A plan for us (Satélite K, 2019), on aprofundeix més en la sonoritat folk i intimista que va mostrar al seu debut homònim l'any 2017. Ara ho fa amb un so més sòlid i madur. Després d'Intana arriba el torn de Pavvla, una de les artistes que més està sonant durant els últims mesos. D'ençà de la publicació del seu darrer disc, Secretly hoping you catching me looking (Luup Records, 2018), on la cantant barcelonina va fer un viratge estilístic i va crear una sonoritat fosca molt més original i madura, Pavvla no ha parat de tocar arreu de Catalunya conreant èxits allà on va. El Sons Solers no en serà una excepció.


A les 22.10 h, amb un canvi d'escenari que farà moure als espectadors dels Jardins de Mònaco a l'amfiteatre Estrella Damm podrem gaudir del concert d'un dels caps de cartell del festival. Joan Miquel Oliver, compositor i guitarrista d'Antònia Font, portarà Elektra (DiscMedi, 2018), el seu cinquè disc en solitari. Oliver ho farà en un dels pocs caps de setmana de concerts d'aquest estiu. L'últim concert i també el més esperat de la nit serà el de Joan Dausà. Després de la notícia que deixarà de tocar de manera temporal per agafar força i crear un nou disc, aquesta serà una de les últimes actuacions en les quals podrem gaudir de la sensibilitat de les lletres del santfeliuenc. El festival tancarà amb els èxits atemporals que punxarà Delafé DJ a partir de la una de la matinada.

El Sons Solers destaca per la cura amb què treballa fins a l'últim detall. Emmarcat en una finca decimonònica, envoltada de nou hectàrees de jardí, el festival del Garraf procura tenir-ho tot a punt per assegurar la millor experiència al públic assistent. Autodefinit com a slow festival, el Sons Solers presumeix de tenir un espai gastronòmic de qualitat, zones de chill out envejables, dos escenaris a l'aire lliure que no solapen les actuacions i pàrquing gratuït, entre altres serveis que faran que la jornada sigui rodona per a totes les persones que s'acostin a Sant Pere de Ribes.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Joan Dausà, Joan Miquel Oliver, festivals, Pavvla, Intana

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.