ANUARI DE LA MÚSICA

L'Anuari de la Música 2019 es presenta avui

El tema central de l'informe és un estudi exhaustiu sobre la presència de les dones en la indústria de la música i els festivals

| 12/07/2019 a les 10:30h

Un altre any d'estudi conclou avui amb la presentació de l'Anuari de la Música 2019 que editen conjuntament l'Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) i el Grup Enderrock. L'acte serà a les 12.00 h d'aquest divendres 12 de juliol a la seu de l'SGAE a Catalunya.

L’Anuari ofereix un balanç amb anàlisis, estadístiques, articles de valoració i d'opinió amb gràfiques i rànquings complementats amb reportatges i entrevistes amb la participació de prop d’un centenar de veus representatives del sector i dels artistes més destacats. Enguany, la publicació recull dades específiques de la presència de les dones en la indústria del directe.

A la roda de premsa d'avui, hi intervindran el president d’ARC, Jordi Gratacòs; el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau; el director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Miquel Curanta; la presidenta de Mujeres de la Industria Musical (MIM), Carmen Zapata; la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Núria Balada; el director de Cultura Viva de l’ICUB - Ajuntament de Barcelona, Daniel Granados, i la coordinadora de l'Anuari de la Música, Helena Morén. A més, es comptarà amb la presència dels màxims representants del sector, amb l'Acadèmia Catalana de la Música i les associacions professionals sectorials de sales (ASACC), discogràfiques (APECAT i PAF), escoles superiors de música i gestió de drets laborals i d’autor (SGAE i MUSICAT).

Entre els titulars de l'Anuari d'enguany, hi trobem com la facturació de la indústria de la música en directe es consolida després de la crisi, s'estabilitzen festivals, concerts, sales i circuits. L'assistència als festivals, però, modera el creixement expansiu dels últims anys i la indústria discogràfica vira a favor dels formats digitals i assoleix un augment dels ingressos, sobretot a través de l'streaming.
 

Portada Anuari de la Música 2019



 
Especial: Anuari de la Música
Arxivat a: Enderrock, actualitat, convocatoria, Anuari 2019, Anuari de la Música 2019

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.