Actualitat

Les millors versions del «Milionària» de Rosalía

Oques Grasses, Gertrudis o Suu es fan seu l'últim 'hit' de l'artista catalana

Rosalía canta en català a «Milionària»

| 16/07/2019 a les 12:30h

Nocalia que passessin 10 dies des de la publicació de Fucking money man (Sony, 2019), el doble single format per "Milionària" i "Dio$ no$ libre del dinero", per saber que seria tot un èxit. La veritat, però, és que cada vegada que Rosalía publica una nova cançó acompanyada d'un nou videoclip el món s'atura i l'impacte del nou tema és més i més gros.

Aquesta vegada, el primer dels dos hits era en català i això no ha evitat que la crítica internacional (de Pitchfork a Billboard, passant per Rolling Stone) s'hagi posat als peus de l'artista. A "Milionària", Rosalía juga també amb alguns elements de la rumba catalana, modernitzats i passats pel filtre urbà que corona la fusió.

L'eco d'aquesta última cançó no s'acaba ni de bon tros amb la crítica, la cançó es canta a tot arreu, alguns exemples en són el fet que Òmnium Cultural elogiés via piulada Rosalía i "la nostra llengua milionària"; que el col·laborador d'El matí i la mare que el va parir de Flaixbac Nazario en fes una versió en clau humorísitca que no té res a envejar a l'original; que personalitats com Sergi Roberto, Belén Esteban o Juliana Canet també hagin demostrat a xarxes socials l'admiració cap a l'artista catalana, o que músics com Joan Colomo, durant el seu concert al Vida, afegeixi versos de "Milionària" a les seves cançons.

Des d'Enderrock.cat ens hem capbussat entre les reaccions de "Milionària" per portar-vos les versions o els comentaris més destacats que s'han fet de la cançó.

Gertrudis es van llençar a fer una versió que l'apropava més al so "clàssic" rumbero del tema de la Rosalía.
  Arnau Tordera, cantant d'Obeses, cada setmana fa la secció musical a El món a RAC1 i la setmana de la publicació del hit va aprofitar per fer-ne una anàlisi en profunditat.



Oques Grasses van ser els primers a observar el boom de "Milionària" i un dia després que l'artista de Sant Esteve Sesrovires el publiqués, ells ja en tenien una versió minimalista.
  Suu, la reina de les covers, no podia ser menys i també va fer la seva revisió de la cançó.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Antes de subir a cantar, inspirados por @oquesgrasses , rumbeando a la @rosalia.vt

A post shared by SUU (@tontaca13) on


Les altres Rosalías

Rosalía ja fa uns mesos que s'ha convertit en una de les artistes de moda a escala local, nacional i internacional. És per això que altres cançons de l'artista sesrovirenca, ja van tenir les seves adaptacions en clau humorística.

La Sotana, amb el seu humor irreverent, van adaptar la cançó amb més èxit comercial de Rosalía, "Con Altura", al món futbolístic, centrant la cançó en el jugador xilè del Barcelona, Arturo Vidal.
  Polònia no va decebre amb la seva versió de "Malamente" interpretada per Gabriel Rufián (Ivan Labanda) i Joan Tardà (Cesc Casanovas).



I a qui sembla que els agrada molt l'artista catalana és al duet còmic Morancos. Fins en dues ocasions han adaptat cançons de la Rosalía amb el seu humor original i irrepetible. Faran el mateix amb "Milionària"?





També el Punt Lila de la Festa Major Jove de Vic s'ha llançat a l'adaptació de cançons, creant una falca feminista sobre la cançó "Con altura" que va sonar entre els concerts de les barraques.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Suu, reaccions, Joan Colomo, actualitat, Gertrudis, Oques Grasses, Rosalía, versions

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.