Festivals

Deu noms propis del Sónar 2019

Fem una passejada pel cartell de la vint-i-sisena edició del festival que comença aquest dijous

La vaga de tramoistes no afectarà el Sónar

| 17/07/2019 a les 11:35h

Bad Gyal
Bad Gyal | Xavi Mercadé
Després de tots els obstacles, el Sónar és a punt de donar el tret de sortida a la vint-i-sisena edició. El festival se celebrarà per primer cop entre el dijous 18 i el dissabte 20 de juliol, un mes després de la data habitual a mitjan juny.

El canvi de dates no ha estat el maldecap més gran de l'organització del Sónar, la vaga de tramoistes de la Fira de Barcelona va posar en perill la celebració d'un dels festivals més importants de l'electrònica mundial. Al final, el cas s'ha solucionat favorablement per la Fira de Barcelona: el jutge va avalar el contracte d'una altra empresa de muntadors d'escenaris, cosa que significa que el festival es podrà fer amb total normalitat.

Arribats fins aquí, toca parlar de música, des d'Enderrock.cat escollim 10 artistes que actuaran al Sónar diürn i nocturn i que semblen col·locats al cartell per no deixar ningú indiferent.

BERLINIST presents GRIS Game Live 
18/07 - 14.00 h (Sónar de Dia / SonarComplex)

El Sónar dels últims anys ve amb el subtítol "Music Creativity & Technology", per això, projectes com GRIS encaixen a la perfecció amb el festival. El grup barceloní Berlinist va crear la banda sonora del videojoc GRIS ideat pels barcelonins Nomada Estudi i nominat a tres premis BAFTA per la qualitat i originalitat. L'espectacle que presenta el Sónar es basa en la barreja dels audiovisuals del videojoc amb la banda sonora interpretada en directe. Tot amb una posada en escena molt particular.  


Ouchhh + Za!: Superstrings
18/07 - 16.00 h (Sónar de Dia / SonarComplex)

El Sónar destaca per crear espectacles exclusius i inèdits. Aquest any hi trobem, per exemple, la col·laboració entre el duet barceloní Za! i l'estudi creatiu independent turc Ouchhh. La performance que realitzaran vol mostrar l'activitat i les ones neuronals que es creen al cervell dels dos membres de Za!, quan aquests fan música en directe. Per això es col·locarà una gran pantalla amb visuals que reproduiran els moviments cerebrals dels músics mentre aquests fan les seves trapelleries experimentals.


Daito Manabe + Kamitani Lab: dissonant imaginary
18/07 - 18.00 h (Sónar de Dia / SonarComplex)

Si parlem d'espectacles innovadors, no ens podem deixar el de Daito Manabe i el seu laboratori que transportarà a dalt de l'escenari del SonarComplex. Un dels artistes habituals del Sónar, aquest any ens presenta un espectacle amb el qual vol visualitzar els nostres pensaments o mostrar l'aspecte que tenen les nostres connexions neuronals quan escoltem música. Dissonant imaginary és el nou projecte, on es barreja l'espectacle tecnològic i sonor de Manabe en col·laboració amb el doctor Yukiyasu Kamitani, que s'encarrega de la presa de les senyals del cervell de l'artista japonès, mitjançant un escàner i una ressonància magnètica. Posteriorment farà un anàlisi descodificant-ne els resultats, perquè Manabe pugui crear un espectacle visual i sonor.

Mans O
19/07 - 14.30 h (Sónar de Dia / SonarHall)

Una de les propostes més cuidades i interessants del cartell -i a més de la casa-, és la de Mans O. El barceloní Roman Daniel ha estat els dos últims anys a Londres produint l'últim àlbum, Three stages of change appreciation (Whisper Not Agency, 2019). És un dels elapés més ambiciosos i interessants de l'electrònica feta aquí, tant en l'aspecte sonor com en el conceptual.


Stormzy
19/07 - 22.30 h (Sónar de Nit / SonarClub)

A$AP ROCKY, artista que compartia lloc amb Bad Bunny al capdamunt del cartell d'enguany, és des de la setmana passada empresonat a Estocolm per una trifulca de carrer. L'organització del Sónar ha decidit fer un canvi d'última hora que no decep i portarà a l'escenari del Sónar nocturn el raper Stormzy com a substitut, un segon plat de luxe. Un dels referents del grime britànic portarà els seus hits d'alt voltatge al SonarClub.


Underworld
19/07 - 01.00 h (Sónar de Nit / SonarClub)

Història viva de l'electrònica. Amb més de trenta anys de trajectòria, el duet anglès portarà al Sónar el nou disc, publicat en cinc parts, Drift (Smith Hyde Productions, 2019), que ells defineixen com "un viatge sense destí fix". Underworld formava part del cartell del Doctor Music Festival i la cancel·lació d'aquest provoca que el festival de la ciutat comtal sigui una data exclusiva a l'Estat espanyol per veure el duet mític.


Bad Gyal
20/07 - 18.00 h (Sónar de Dia / SonarVillage by Estrella Damm)

Una de les artistes més irreverents i que més boques obertes ha provocat en els últims dos anys ha estat, sens dubte, Bad Gyal. La catalana Alba Farelo torna al Sónar per revolucionar-lo amb l'espectacle de projecció internacional carregat de sensualitat i autotune. Dembow, trap o dancehall, la reina de les músiques urbanes torna al festival per la porta gran, canviant l'escenari XXS pel SonarVillage i amb un single nou sota el braç, "Santa María".



Lil Moss & Friends
20/07 - 18.35 h (Sónar de Dia / SonarXS)


Un 'rara avis' en el món del trap pel caràcter afable i obert. Això ha provocat que Lil Moss, també conegut com a Petite Brioche, sigui uns dels personatges més valorats per públic i gremi del panorama nacional. Al SonarXS portarà un xou exclusiu acompanyat dels seus amics i alguna altra sorpresa. 


Cecilio G
20/07 - 19.30 h (Sónar de Dia / SonarXS)

Surant entre el trap i el punk, l'artista del Bogatell arribarà al SónarXS amb el seu espectacle violent amb lletres surrealistes i beats foscos. Si no es fica en cap embolic, el xou de Cecilio G no tindrà cap mena de sentit.


Bad Bunny
20/07 - 22.00 h (Sónar de Nit / SonarClub)

El gran cap de cartell del festival ve avalat per un dels discs de l'any passat, X 100PRE (Rimas Entertainment, 2018) i per Oasis (UMG Recordings, 2019), l'últim disc fet amb J Balvin, un altre dels astres del reggaeton actual.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Za!, Lil Moss, festivals, Sonar 2019, Sonar, Bad Gyal, Cecilio G

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.