Festivals

Cantilafont o com descentralitzar la cultura

El festival del Lluçanès se celebrarà aquest dissabte 20 de juliol i hi actuaran artistes com Enric Montefusco, Pau Vallvé o Clara Peya

| 18/07/2019 a les 12:00h

Públic del Cantilafont
Públic del Cantilafont | Eva Freixa
Acostumats a ubicar la cultura en centres neuràlgics urbans on hi passa de tot, ens sorprenem quan trobem rebrots descentralitzats a altres punts del territori. El Cantilafont és un exemple d'aquest esperit que ens diu que la música, i la cultura en general, estan arrelats arreu i que només amb una mica d'iniciativa es poden fer arribar propostes interessants per a tothom independentment de la regió geogràfica on et trobis.

La voluntat d'aquest humil festival del Lluçanès és reivindicar que la cultura no té fronteres, redescobrint racons oblidats i posar-los en valor. Aquest any Oristà serà el poble que acollirà aquest festival de petit format, cada edició se celebra a una localitat diferent del Lluçanès. El festival té un cartell format per circ i música, intercalant els dos tipus d'espectacles per fer les delícies tant dels més grans com dels més menuts de la casa.


Musicalment, obrirà la vetllada Lauren Nine amb la seva proposta que fusiona rap i jazz i on ella mateixa rapeja i toca el saxo. Clara Peya continuarà amb el seu piano rabiós i compromès per presentar l'últim disc, Estómac (Satélite K, 2018). Quan el sol es pongui, serà el torn d'Enric Montefusco que tindrà el privilegi d'interpretar les seves cançons d'autor polítiques, èpiques i corejables en un dels millors moments del dia.

Tot seguit arribarà un dels plats forts de l'edició d'enguany amb el concert de Pau Vallvé que presentarà el seu últim disc Life vest under your seat (autoeditat, 2019) a més de repassar altres cançons memorables del seu extens repertori. La nit donarà pas a la matinada amb Will and The People que aportaran el toc internacional al festival osonenc. La banda anglesa, que triomfa a Holanda, portarà la seva música inclassificable, que beu del reggae i el grunge, a parts iguals.

Per tancar la jornada, el Cantilafont s'ha reservat un gran final de festa a càrrec de Playback Maracas i DJ Eneida Fever! El duet barceloní de veus robotitzades s'encarregarà de fer ballar el públic amb un espectacle d'infart amb beats vertiginosos i uns efectes lumínics hipnòtics. La DJ Eneida Fever! col·locarà el colofó a més de deu hores de música i circ amb una proposta eclèctica.

Pel que fa al circ, el Cantilafont comptarà amb artistes com Yldor Llach i la seva bicicleta, Joan Català i el seu espectacle Pelat, a més de la col·laboració d'Amer i Àfrica circ Cia que barregen acrobàcies impossibles amb humor.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Pau Vallvé, Cantilafont, festivals, Enric Montefusco, Clara Peya, Playback Maracas, Lauren Nine

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.