Festivals

Música per bandera a l'Acampada Jove

Oques Grasses, Zoo o Pupil·les són alguns dels grups que desfilaran per l'escenari de Montblanc entre el 18 i el 20 de juliol

| 17/07/2019 a les 17:30h

Concert de La Pegatina a l'Acampada Jove
Concert de La Pegatina a l'Acampada Jove | Xavier Mercadé
Fa onze anys que Montblanc es converteix durant tres dies en la capital de la festa i la lluita per la llibertat a Catalunya. L'Acampada Jove és un dels festivals referents de la música catalana i de la lluita social de la terra. La meca festivalera per adolescents i joves que troben a la capital de la Conca de Barberà la localització perfecte per reivindicar i gaudir a parts iguals.

Al festival es respira un ambient de germanor i reivindicació, mentre l'organització s'encarrega de crear espais comuns per debatre i créixer des de diferents punts de vista. Paral·lelament al programa musical, l'Acampada desplega un programa polític amb activitats durant tot el dia tractant, a través de debats, xerrades i presentacions, diferents temes d'actualitat, com el feminisme o els presos polítics.


Entre la variada programació, destaquen alguns grups per la qualitat i la importància dins del panorama musical actual. Zoo arribarà a l'escenari de l'Acampada per realitzar un dels concerts de la gira de cloenda abans d'aturar-se durant un any. Un grup que per ara no s'ha plantejat aturar-se és Oques Grasses. La banda osonenca està presentant el nou disc, Fans del Sol (Halley Records, 2019), amb el qual estan triomfant allà on toquen, i l'Acampada no en serà una excepció. En l'apartat nacional, destaca Boikot i el seu punk anticapitalista. Un clàssic dels festivals que fa més de trenta anys que és sobre els escenaris i portaran a Montblanc himnes intergeneracionals com ara, "Kualkier dia" o "Inés". Altres grups que desfilaran per l'escenari de l'Acampada son Adala & The Same Song Band, Green Valley, Doctor Prats, Buhos, Lildami o Koers.

L'Acampada en clau femenina
Una de les reivindicacions socials que està creixent més durant els últims anys és la lluita contra el masclisme i la cerca de la paritat. És per això que l'Acampada Jove, amb la voluntat revolucionària característica que té, enguany ha creat un cartell amb una alta representació femenina. El duet valencià Pupil·les i Tribade amb el seu rap reivindicatiu, Alidé Sans i la seva música d'autor en aranès, l'artista mallorquina Júlia Colom o La otra & las locas del co. i el seu nou disc Creciendo (Autoeditat, 2019) són alguns dels exemples de la representació femenina en el festival de Montblanc.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals, Oquest Grasses, Acampada jove, Zoo, Pupil·les, Boikot, Alidé Sans, Tribade

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.