Festivals

El jazz més càlid a Portbou

El festival Portbou Hot Jazz se celebrarà el dissabte 3 d'agost a les Barraques dels Pescadors

| 29/07/2019 a les 10:00h

Conal Fowkes
Conal Fowkes | Arxiu de l'artista
L’aventura iniciada l’any passat a Portbou dedicada a gaudir de les formes més primigènies i càlides del jazz continua aquest estiu amb una segona edició que programarà un total de cinc actuacions a les Barraques dels Pescadors, a primera línia de mar i amb entrada gratuïta. El dissabte 3 d'agost se celebrarà aquest festival, que omplirà del jazz més càlid les Barraques dels Pescadors durant tot el dia.

El gran protagonista de la nit del festival serà Conal Fowkes, que oferirà un concert en solitari a partir de les 21.30 h. Fowkes és el pianista de la banda New Orleans Jazz de Woody Allen, i guanyador d’un premi Grammy per la banda sonora del film Midnight in Paris. Després del seu concert, el músic se sumarà passada la mitjanit a la Portbou New Orleans Reunion, una formació creada exclusivament per al festival que recrearà la formació de Woody Allen amb els músics ‘ChinoSwingslide (guitarra i veu), Juli Aymi (clarinet), Pol Prat (saxo), Rod Deville (contrabaix) i Jake Klamburg (bateria). Entremig de les dues actuacions, a les 22.30 h, el trio format per la cantant Ster Wax, el pianista David Giorcelli i el bateria Reginald Villardell presentarà el nou disc, Seven Years (autoeditat, 2019). Abans, la nit s’haurà obert amb el blues de Chino Swingslide (20.30 h).


A banda de les actuacions que escalfaran l’ambient de nit a tocar de mar, el Portbou Hot Jazz incorpora enguany activitats de matí, amb una cercavila d’estil Nova Orleans amb el grup Casi el Mejor Trío de tu Vida (11.30 h). Aquesta colorista formació integrada per Mikha Violin (banjo i veu), Artem Zhuliev (saxos) i Maria Puertas (tuba) sortirà de la plaça del Mercat i acabarà el recorregut a les Barraques dels Pescadors. Allà es farà un vermut popular (13.00 h) i un dinar d’estiu (14.00 h), mentre que a la tarda hi haurà una activitat infantil (17.30 h) i una exhibició i curs de swing (18.30 h) amb els integrants de l’escola de ball SwingCats.

En l’apartat gràfic, cal destacar que el cartell d’enguany ha estat obra de l’il·lustrador català Riki Blanco, que ha sabut plasmar en el dibuix d’un trompetista enmig d’una estació de trens solitària tot l’encant i el glamur del jazz.
Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Conal Fowkes, Portbou Hot Jazz Festival, festivals, Chino Swingslide, Jazz

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.