Cròniques

Anòlia 2019, una setmana amb el millor de casa

Alfred García i Oques Grasses, principals protagonistes de l'edició d'enguany del festival musical d'Igualada

Alfred García: «La música salva vides»

| 23/07/2019 a les 13:15h

Alfred García
Alfred García | Manuel Alférez
I ja en van trenta-una.... Aquestes són les edicions que fa que Igualada acull l’Anòlia, el festival que apropa fins a la capital de l’Anoia el bo i millor de l’escena musical nostrada. Un objectiu que enguany es va tornar a fer realitat del 13 al 20 de juliol.

La festa va començar forta divendres 13 al Parc Central d'Igualada amb Oques Grasses. Els osonencs van fer moure a la gentada reunida al Parc Central amb els temes del darrer disc, Fans del sol (Halley Records, 2019). Rodats en un estiu en què estan participant en tots els saraus rellevants i avalats per un treball curull de hits incontestables com "In the night", que ha esdevingut la banda sonora oficiosa d'aquest estiu (i que evidentment van fer sonar al pas per l'Anòlia), Josep Montero i companyia s'han destacat, inqüestionablement, com la banda del moment a casa nostra.
 

Alfred García Foto: Manuel Alférez


El festival prosseguiria dimarts 16, sent Cesk Freixas l'encarregat de prendre el relleu, ara des del Pati del Museu de la Pell. El cantautor penedesenc va presentar el darrer llarga durada, Festa major (U98, 2019), àlbum amb què està celebrant el quinzè aniversari de trajectòria artística. Un dia més tard serien els valencians El Diluvi els que feien escala a Igualada per fer sonar Junteu-vos (Halley Records, 2019), referència tant festiva com combativa modelada en els sons de la música tradicional valenciana i que agafava prestats ritmes de la cúmbia o el reggae.

La del dijous 18 va ser la nit de l'Anòlia dedicada a la cada vegada més excitant escena catalana de músiques urbanes. Vetllada a ritme de rap i trap protagonitzada per l'empordanesa Joina filant els versos de l'àlbum de debut, Companyes (autoeditat, 2019) i Lildami. Gràcies a un disc tan interessant com Flors mentre visqui (Halley Records, 2019) i un directe cada vegada més potent, el terrassenc està marcant la pauta del trap a casa nostra actualment. Divendres 19, el focus de l'Anòlia va recaure sobre Porto Bello. La banda d'Altafulla va presentar candidatura per passar a jugar a la lliga de Buhos, Doctor Prats o Els Catarres.
 

Alfred García Foto: Manuel Alférez


L'Anòlia 2019 va viure els últims compassos dissabte 20 a la Plaça de Cal Font amb Alfred Garcia com a principal reclam. Va ser una de les altres nits memorables d’aquest 2019, que va tenir com a pròleg l'actuació del cantautor igualadí Roger Argemí descodificant els temes del disc Gravetat (Crea Music, 2019). Alfred Garcia és un dels músics més interessants sorgits de la factoria d'Operación Triunfo, talent que el pratenc ha bolcat en l'àlbum 1016 (Universal, 2018), treball que va centrar el repertori del concert de clausura de l'Anòlia 2019, destacant els moments en què van sonar "Londres", "Et vull veure", "Wonder" i, evidentment, "De la Tierra hasta Marte".
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Anòlia, Oquest Grasses, Alfred García, Lildami, Cesk Freixas, El Diluvi, Anòlia 2019, festivals d'estiu, crònica, Igualada, festivals

COMENTARIS

Et vull veure.

Anònim, 23/07/2019 a les 14:08

Alfred no cantó Et vull veure. Últimamente no la canta en festivales. Si pudierais comprobar la información. Gracias.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.