ACTUALITAT

Els Jóvens pleguen veles

El grup de folk de l'Alacantí ho ha anunciat aquest 1 d'agost

El darrer concert serà el proper 2 de novembre al Teatre Calderón d'Alcoi

| 01/08/2019 a les 16:31h

Imatge il·lustrativa
F. María López
Els Jóvens s'acaben... almenys com els hem conegut fins ara. El 2 de novembre, al Teatre Calderón d'Alcoi, després d'un any i mig presentant el primer disc, faran el darrer concert, segons han anunciat aquest 1 d'agost en un vídeo a través de Twitter. Aquest 3 d'agost seran a Castelló de la Plana.  
 
La decisió estava més o menys xerrada des del gener passat. "Teníem clar que volíem presentar bé el disc —explica un dels cantants, René Macone—, però ara és l'hora que, sense fer cap drama, cadascú pugui dedicar-se a altres projectes. No té res a veure amb baralles ni res d'això, el que passa és que el cor ens demana una altra cosa. El disc d'Els Jóvens ha sigut una feina creativa intensa i hem de parar un poquet".    

Els Jóvens van fer el primer concert l'octubre de 2017, a la final del Concurs Sons de la Mediterrània, a Manresa. L'abril de l'any següent, van publicar un primer disc que havien estat gestant llargament i que ja ha esdevingut un petit clàssic de la música popular valenciana: Els Jóvens (El Niño de la Hipoteca Records, 2018, Premi Enderrock de la Crítica al millor disc de folk): onze cançons que amalgamaven pop i música tradicional —una mena de fusió-actualització d'Al Tall i Pep Laguarda— amb lletres inspirades en el poble dels dos cantants i compositors del grup, Pep Mirambell i René Macone: Sant Vicent del Raspeig, a l'Alacantí. El projecte ha estat prou original i això mateix és el que fa que sigui difícil trobar-li una continuïtat; de fet, en un principi, Els Jóvens havia de ser el nom del disc, no del grup.
 
"Vam fer un disc que no sabíem ni si podríem tocar en directe. De fet, és un treball molt de laboratori, no és pot tocar tal com és en directe. Però hem tingut una sort increïble, el projecte musical s'ha transformat i hem pogut fer molts concerts; si m'ho diuen fa un any i mig, no m'ho crec", continua Macone. "I Pep i jo continuem fent cançons, sempre n'estem fent. El futur ningú no el coneix, però ara el que volíem explicar amb naturalitat és que Els Jóvens, tal com els hem conegut, s'acaben".

En aquest sentit, el gener passat, Pep Mirambell explicava a una entrevista a Sons de la Mediterrània i Enderrock: "Crec que superar este primer disc serà difícil, en el sentit que aquest primer treball ha estat un homenatge a un lloc concret i hem intentat fer-lo molt complet i polit, que abastara molt. Sense ser un disc conceptual, sí que té un sentit molt global i cohesionat. Per això, per fer una cosa diferent i que estiga a l'altura, haurem de pensar bé com i trobar una bona excusa per a fer-ho". 
 
Els Jóvens faran diversos concerts a la tardor en pobles del País Valencià. De moment, no hi ha cap actuació prevista a Catalunya.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Els Jóvens

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.