Obituari

Mor Inés Bayo, cantant de Los Fresones Rebeldes

Va ser la veu de "Al amanecer", la primera cançó d'un grup d'indie pop que va arribar al número u de les llistes d'èxits

| 12/08/2019 a les 12:56h

Imatge il·lustrativa
Divendres passat 9 d'agost va morir als 45 anys Inés Bayo, cantant original del grup d'indie-pop Los Fresones Rebeldes. Encara no han transcendit els motius de la defunció. 

Nascuda al barri de Les Corts de Barcelona el 15 d'octubre de 1973, la seva primera experiència en el món de la música va ser a mitjans de la dècada dels 90 com a vocalista de la banda de punk-pop Las Blunders, grup que compartia local d'assaig amb Pepito Sex, projecte liderat per dos il·lustres de l'escena musical barcelonina com Joaquín Felipe, antic membre de la icònica formació mod Los Canguros, i Miguel López, en el passat a les files de Síndrome Tóxico. Bayo acabaria sumant-se a l'aventura de Felipe i López, moment en què passarien a anomenar-se Los Fresones Rebeldes


Referent a casa nostra de l'indie-pop en la seva expressió més naïf -escena de què també participarien bandes com TCR, Niza, La Monja Enana, Jonier Moon o La Casa Azul-, Los Fresones Rebeldes van debutar el 1997 amb Es que no hay manera (Subterfuge, 1997), àlbum on destacava la cançó "Al amanecer". Single total de melodia irresistible, seria la primera cançó d'una banda indie a assolir el número u en les llistes d'èxit. Tot un himne generacional. 

Inés Bayo va abandonar Los Fresones Rebeldes el 1998. Des d'aleshores va centrar la creativitat en la seva altra gran passió: la il·lustració, tot i que mai no va distanciar-se completament del món de la música i va posar la seva inconfusible veu innocentment irreverent en projectes com Los Colibríes. 
Arxivat a: Enderrock, Los Canguros, Los Fresones Rebeldes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.