concerts

Troba el teu clan musical a les Festes de Sants

El barri de la capital catalana celebra la festa major entre el 24 d'agost i l'1 de setembre

Hotel Cochambre, Machete en Boca i Smoking Souls són alguns dels grups que hi actuaran

| 22/08/2019 a les 09:00h

El carrer Vallespir de Baix a les Festes de Sants
El carrer Vallespir de Baix a les Festes de Sants | Xavier Mercadé
El ritme no afluixa a la capital catalana. El barri de Sants encapçala el directori musical de la ciutat de Barcelona durant l'última setmana d'agost i ho fa repartint gèneres musicals a tort i a dret pels carrers guarnits de la festa major. El rap, el rock, els ritmes llatins i la música de públic familiar són alguns dels clans musicals que acolliran els directes de la celebració d'enguany. T'expliquem on trobar la teva família discogràfica. 

Rock perenne
L'ànima rockera de Sants compta amb una llarga història a l'esquena, i en la festa major no hi perd el protagonisme. Proclamat com un dels estils predominants de la programació d'enguany, els directes abunden per nombre i per diversitat. Al parc de l'Espanya Industrial oferiran una bona dosi d'energia Hello Lilliput i Hotel Cochambre (27 d'agost), Beat Road ho farà al carrer Galileu (24 d'agost) i Black Smoke, Xnight i Motorpriest a Guadiana (26 d'agost). A més, El Sobrino del Diablo i The Sick Boys pujaran dalt de l'escenari de Vallespir de Baix (25 d'agost) i els esperats Smoking Souls al dels Castellers de Sants, acompanyats d'EAM


Rap explosiu
En consonància amb l'essència reivindicativa del barri, el rap té un forta presència en el cartell de 2019. Per encetar amb ironia osonenca, serà Resiliència qui engegui els micròfons del carrer de Vallespir de Baix (24 d'agost), que també el dia 31 d'agost respirarà hip-hop amb l'actuació d'El Putu Nota. Per la seva banda, els Castellers de Sants han convidat el 26 d'agost uns referents del rap català, Homes Llúdriga, que tot just acaben de publicar un treball en físic, Pampallugues (autoeditat, 2019). La Festa Alternativa de Sants, que enguany compleix 25 anys, farà doblet raper: el dia 25 hi seran Las Niñas del Corro, Santa Salud i Elane i Jazzwoman, i el dia 30, La Clica Pica, El Nota i Machete en Boca acabaran de revolucionar la nit. 


Ritmes llatins en auge
La fusió de ritmes és una indispensable de les nits d'estiu, i un dels ingredients principals és la dels ritmes llatins. A Vallespir de Baix en tenen un extens catàleg: Mama Matxanga (31 d'agost) i La Trocamba Matanusca (30 d'agost) en són els noms més destacats. Tot i això, el carrer més llatí de Sants és Papin, que ballarà a ritme de cueca, diablada, forró i maractú, entre d'altres, amb formacions com Napay i Salay Bolivia (28 d'agost) i Mancha 'e plátano i Madame Baiao (24 d'agost). També en la branca de fusió, el grup de versions Sybarites passarà pel carrer Sagunt el dissabte 24. 


Famílies amb marxa
Els més petits de cada casa també podran gaudir de la festa com cal, ja que la programació d'enguany contempla actuacions dedicades a la música de públic familiar. El dimarts 27 d'agost faran moure l'esquelet Landry el Rumbero i Jaume Barri, i dos dies després els agafaran el relleu Xiula i el flow del seu darrer àlbum, Dintríssim (autoeditat, 2018). 

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, concerts, Festes de Sants, Smoking Souls, Homes Llúdriga, Jazzwoman, Elane, Santa Salud, Miquel del Roig, Hotel Cochambre, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.