festivals

Comença l'Acústica de Figueres, la festa contínua

La cita s'allargarà fins a l'1 de setembre i tindrà les actuacions de Fangoria, Lildami i La Pegatina, entre d'altres

| 29/08/2019 a les 10:00h

Imatge il·lustrativa
L'aparador musical del festival Acústica crea tendència. Consolidat com el punt de trobada del bo i millor de l'escena catalana, aquesta cita celebra enguany la majoria d'edat amb una programació que passa de la fusió festiva a la música urbana més de moda i als clàssics més imperdibles de la temporada. La ciutat de Figueres obre avui de bat a bat les orelles del públic català.

Figueres es prepara per uns dies de moviment frenètic i de nits musicals inoblidales. La divuitena edició de l'Acústica augmenta any rere any les xifres de públic i les bandes d'èxit que hi actuen. La cita aglutina els grups més valorats de la temporada, així com aquelles formacions que tenen previst publicar nou treball en els propers mesos. Aquest és el cas de Sandra Bautista, guanyadora del Sona9 2018, que hi presentarà en exclusiva l'últim disc, Trapezista (Satélite K, 2019), i que donarà el relleu als classificats en les semifinals de l'edició 2019, que competiran aquesta tarda en el directe de l'Acústica per ser un dels quatre finalistes.
 

Portada EDR 245 Foto: Carles Rodríguez


Aquests directes inauguraran la cita figuerenca d'enguany, que s'inicia en dijous, tot i que la festa continuarà a la plaça Catalunya amb Suu, Momo 'Tribut a Queen' i Jazzwoman, i amb una Rambla que explotarà d'energia amb les actuacions de l'indomable raper Lildami i la fusió internacional de La Pegatina, que el mes de setembre publicarà nou àlbum. A més, entre la programació d'aquest 2019 s'hi troben també bandes com Oques Grasses, Zoo, El Pot PetitEl Petit de Cal Eril, Ramon Mirabet i Dorian, entre molts altres. Els mateixos grups expliquen com encaren els concerts a Figueres: 

Dorian: "La música de Dorian és plena d'eufòria i de malenconia al mateix temps. Creiem que no hi ha una combinació de sensacions que funcioni millor per il·lustrar el que la gent sent els darrers dies de l'estiu. A l'Acústica presentarem un xou escenogràfic i visual potent, amb el so cuidat, i un repertori que no es deixarà cap etapa del grup". 

Suu: "Serà tot un luxe actuar-hi. Ja fa anys que hi vaig de públic, i ara em costa imaginar-me a dalt d'aquells escenaris tan grans. Acabar l'estiu amb un festival així et carrega les piles per tot l'any!".
 

Suu Foto: Marta Mas


Pavvla: "L'Acústica en si ja és especial. Ja vaig actuar fa dos anys a la balconada de la plaça de Josep Pla i va ser molt bonic. Tinc moltes ganes de tornar-hi!". 

El Pot Petit: "El de l'Acústica serà un directe festiu i apte per a tothom! Tocarem moltes de les noves cançons del nostre tercer disc, A l'aventura! (U98 Music, 2018), i temes d'altres treballs que no poden faltar en directe". 
Arxivat a: Enderrock, portada, actualitat, concerts, festivals, Figueres, Acústica

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.