Actualitat

La convocatòria de Feliu Ventura

El de Xàtiva avança una cançó de l'imminent disc 'Convocatòria'

| 05/09/2019 a les 17:30h

El cantautor de Xàtiva Feliu Ventura ha publicat un avançament del proper disc. La cançó escollida és precisament la que dona nom al disc que és a punt de publicar: Convocatòria (Propaganda pel fet!, 2019). Es tracta d’una peça que reflexiona al voltant de l’ofici de cantautor, un tema que ja ha tractat en altres cançons de la seva discografia.

Ventura té clar a qui adreça aquesta convocatòria: “A tot el món. Este és un disc en la tradició de la cançó d’autor d’una sola persona, però jo he hagut de fer una convocatòria per a que el disc existisca. Ja no només en les cançons, en la producció i en la comunicació sinó també en els escrits que acompanyen el disc i que he demanat a diverses persones. A totes elles els he escrit una carta de convocatòria: les he convocades. Per això, al final del disc no hi ha agraïments sinó ‘convocats’. Però al final de tot, la convocatòria s’adreça a l’última baula de la cançó d’autor que és la persona que l’escolta”.



“Convocatòria” és una cançó lligada temàticament a una altra de les peces del disc, “Tornarem a cantar”. Entre les dues ens parlen del poder de la cançó. “Jo sé que les cançons no canvien el món, però convoquen la gent que el pot canviar. Parle d’un teatre en col·lapse que s’està destruint, que és el món de la cultura, i demane a la gent que vagi més enllà de les paraules, de les cançons i que actuen en conseqüència. Si volen. El meu disc anterior es deia Música i lletra, que és l’essència de la cançó d’autor. Ara volia explicar que més enllà d’això, les cançons serveixen per convocar els cors, els sentiments i les idees”.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, feliu ventura, cançó d'autor, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.