festivals

Les 10 estrenes imperdibles del Mercat de Música Viva de Vic 2019

Mazoni, Anna Ferrer i Gertrudis són algunes de les estrenes destacades de la cita vigatana

| 17/09/2019 a les 15:00h

MMVV
MMVV | Pere Masramon
Donar la benvinguda a la tardor no havia estat mai tan emocionant. La 31a edició del Mercat de Música Viva de Vic, que se celebrarà a partir d'avui i fins al 21 de setembre, és la porta d’entrada al curs escolar i el colofó d’un estiu de concerts passats per xafogor. La cita vigatana vestirà d’estils ben diversos la programació per lluir les estrenes discogràfiques més esperades de l’any. Aquestes són les 10 propostes destacades del MMVV d'enguany, deu estrenes exclusives del Mercat. 

Jo Jet i Maria Ribot
Dimecres 18 de setembre 
Auditori l'Atlàntida (11.00 h)

El duet preestrenarà a Vic el tercer projecte, Generacions, que tenen previst per al 2020 i que serà l'àlbum de consolidació de la formació integrada per Jordi 'Jet', Maria Ribot i un nou músic en els directes, el bateria Josep Cordobés. 

Maruja Limón
Dimecres 18 de setembre 
Carpa Negra (20.30 h)

El denominador comú de les barcelonines és el flamenc, tot i que també exploren els sons llatinoamericans i el pop. El 2018 van debutar amb Más de tu (Kasba Music), i ara el grup estrenarà el nou disc al Mercat.

Gertrudis
Dimecres 18 de setembre 
Carpa Negra (23.00 h)

El grup rumber de la Garriga no ha parat en tot l’any. A més de continuar brindant
directes d’energia festiva amunt i avall del territori català, la formació vallesana ha dedicat temps a gravar un nou àlbum que presentarà al Mercat amb l’arribada de la tardor. Ho farà amb la incorporació d’una nova secció de vents, amb Maria Cofan al trombó i Berta Gala a la trompeta, dues de les integrants del potent conjunt Balkan Paradise Orchestra.
 

Gertrudis


Anna Ferrer
Dijous 19 de setembre 
Auditori l'Atlàntida (12.45 h)

L'artista illenca té en mans Krönia, un disc conceptual de temàtica existencialista que té els  orígens en Tel·lúria (Audiovisuals de Sarrià, 2017). Projecte en català i castellà, tracta temes com la mort, la soledat o el perdó entre les sonoritats del folk i les de l'electrònica. 

Da Souza
Dijous 19 de setembre 
Jazz Cava (20.00 h)

Futbol d’avantguarda (Famèlic, 2018) va ser el darrer èxit dels mallorquins, considerat també el Millor Disc de l’Any de la crítica als Premis Enderrock de la Música Balear 2018. Amb el suport en la producció de Joan Pons, líder d’El Petit de Cal Eril, els illencs van arrodonir un treball de quinze cançons que els ha portat alegries a cabassos. Una, per exemple, és ser un dels grups que formaran part de la programació del Mercat de Música Viva de Vic 2019, tot i que amb una nova sorpresa.

Mazoni
Dijous 19 de setembre 
Teatre Atlàntida (21.30 h)

El músic bisbalenc va a disc per any, i aquest 2019 ha esperat el començament del curs
escolar per fer pública una nova referència. Declarat enemic aferrissat de la rutina, Jaume Pla ‘Mazoni’ és una de les figures més imprevisibles de l’escena del rock d’autor, per això el nou treball seguirà els mateixos passos. Al MMVV 2019 estrenarà Desig imbècil (Bankrobber, 2019), el nou àlbum que promet ser més rocker que mai i que estrenarà amb format de banda.


Ferran Palau
Dijous 19 de setembre 
Teatre Atlàntida (21.30 h)

En l’efervescència de l’etiqueta del pop metafísic, un dels principis actius són les cançons de Ferran Palau. El collbatoní portarà a l’epicentre cultural de Catalunya el quart lliurament, Kevin (Hidden Track Records, 2019), del qual ja ha estrenat la cançó "Univers". Aquesta obra, la més colorista i romàntica, arribarà amanida amb un polsim de soul que augmentarà quan soni en directe.


Joan Masdéu
Divendres 20 de setembre
Carpa Negra (20h)

Coincidint amb els 25 anys de la publicació del primer disc homònim de Whisky’ns Cullons, editat el 1994 per Al·leluia Records, el que va ser líder de la banda, Joan Masdéu, revisarà per primer cop les cançons més significatives en el disc La Flor del Panical (Satélite K, 2019). El repertori del grup reusenc s’enregistrarà en format de duo, amb el guitarrista Oest de Franc, i es presentarà a la cita vigatana. 

Aiala
Divendres 20 de setembre 
Carpa Vermella (23.00 h)

El duet de la cantant barcelonina Jara Aiala i el guitarrista valencià Isaïes Albert és una de les apostes del festival vigatà per les músiques urbanes emergents. Aiala presentarà Nothing less than art... (New Beats, 2019), el primer disc.


Joan Garriga
Divendres 20 de setembre 
Plaça Major (23.00 h)

El músic garriguenc s'uneix al Mariatxi Galàctic per donar llum a Nocturns de vetlla i revetlla (Fina Estampa, 2019), un EP amb quatre noves cançons que respiren ambients ben diferents, tots emmarcats en la recognoscible marca personal de l'artista.
 
Especial: Concerts
Arxivat a: Enderrock, Maruja Limón, Ferran Palau, Jo Jet i Maria Ribot, Mazoni, Gertrudis, MMVV 2019, festivals, festival, Aiala, Joan Garriga

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.