actualitat

Miki Núñez, de revetlla tot l'any

El terrassenc estrena el disc de debut, 'Amuza'

| 20/09/2019 a les 14:00h

Imatge il·lustrativa
El primer a cantar en català a Operación Triunfo, ni més ni menys que amb “Una lluna a l’aigua” de Txarango. I el defensor dins l’Acadèmia d’artistes catalans com Nil Moliner. El terrassenc Miki Núñez ja té a les mans el primer treball discogràfic, Amuza (Universal Music, Música Global, 2019), el debut després d’anys dalt de l’escenari amb el grup de versions Dalton Bang.



Declarat seguidor aferrissat de la música festiva, el vocalista s’ha unit a la família del mestissatge català amb un treball de debut que segueix la línia dels seus mestres i dels gairebé guies espirituals en el camp de la música de fusió: Nil Moliner i Adrià Salas de La Pegatina, que també col·laboren en el disc. Núñez, de fet, va entrar a l'acadèmia d'Operación Triunfo amb moltes ganes d'aprendre i experimentar, però amb la passió i la convicció que el que ell volia era dedicar-se a les sonoritats de festa major: "Quan la gent em diu 'fas música de revetlla', penso 'doncs sí, gràcies!'. És el que he mamat tota la vida, és el que em sento còmode fent i el que vull fer tota la vida. Cantar en un concert a la festa major d'un poble i que hi hagi 2.000 persones, rebentar-ho i que la gent s’ho passi bé", afirmava en una entrevista a Enderrock.cat. 

La referència, que ja es pot escoltar a les plataformes digitals, conté tretze cançons amb un denominador comú: l'amor, prengui la forma que prengui. Des de la primera cita, a promeses acollidores o persones que han de seguir direccions oposades, el músic posa l'emoció i la celebració al centre dels temes. A més, Núñez inclou dues cançons en català, "Per Tu" i "Escriurem", que també es troba en castellà. 

Ara toca passar-ho bé, complir el seu propòsit: "M'agradaria ser a absolutament tots els festivals del món sencer. M’encantaria tocar al Canet, a l’Arenal Sound, al Vinya Rock... La meva música està enfocada a això, i m’agradaria que la gent se sentís seves les cançons". Provarà Amuza en directe aquest diumenge 22 de setembre i comença per una cita d'altura, les Festes de la Mercè. Després, passarà per la Mirona de Girona el 23 de novembre, per la sala Bikini el 10 de gener, l'endemà dia 11 per la Sala Moon de València i el 18 del mateix mes a la Sala The One a Alacant.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, portada, Miki Núñez, Amuza

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.